Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cum vor să rezolve Voicu Paul și Ion Dumitrel problema canalizărilor din Alba Iulia. Promisiuni înainte de alegeri

Publicat

În urma inundațiilor din weekend care au afectat mai multe străzi și locuințe din Alba Iulia, miercuri, la Primăria Municipiului s-au întâlnit într-o ședință viceprimarul cu atribuții de primar  Voicu Paul, șeful de la Apa CTTA – Ștefan Bardan, dar și Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel.

Aceștia, potrivit unui comunicat de presă emis de Primăria Alba Iulia, au constatat că sistemul de canalizare din municipiu ”nu pot prelua volume foarte mari de apă care se revarsă apoi pe străzi și în gospodăriile oamenilor provocând importante pagube.”

Drept urmare, cei trei șefi ai instituțiilor au elaborat un raport de diagnoză al canalizării menajere din Alba Iulia și au discutat despre dezvoltarea unui sistem care să facă față debitului mare de apă care se adună la fiecare ploaie mai puternică care se abate asupra orașului.

Nu putem sta cu mâinile în sân sau să sperăm că nu mai plouă. Nu putem nici să nu admitem că ritmul de dezvoltare a orașului este peste indicatorii la care au fost gândite canalizările din Alba Iulia în anii ’70.

Trebuie să găsim soluțiile pentru momentele de maxim valoric al debitelor de apă uzată și meteorică” – spune Ștefan Bardan, director general Apa CTTA în comunicatul de presă.

Cu o campanie electorală care bate la ușă, cele trei instituții discută despre ” unul din cele mai ample proiecte care se va derula în Alba Iulia pe perioada următorilor ani și va trebui să țină cont de separarea canalelor pluviale de cele pentru ape uzate, dar și de sistematizarea orașului și a noilor zone în care se dezvoltă cartiere de locuit”, se mai arată în documentul citat.

Totuși, pentru perioada următoare, se pare că s-au găsit câteva soluții: ”pentru a reduce presiunea apei meteorice ce vine de pe zonele mai înalte ale municipiului, împreună cu Agenția Națională de Îmbunătățiri Funciare, în perioada imediat următoare se vor găsi variantele de trecere a canalului de gardă (str. Francesca – zona Kaufland – Râul Ampoi) în proprietatea administrației locale și viabilizarea sa în regim de urgență”.

„Începem cu începutul: vom face o radiografie a tot ceea ce avem și, cu debitmetre și echipamente de specialitate, vom determina locurile unde trebuie să intervenim pentru decolmatare.

Am identificat aproximativ 150 de puncte pe care le considerăm critice și care trebuie monitorizate pentru identificarea soluțiilor eficiente și reale.

Am stabilit echipa de lucru din primărie și până la finalul lunii august vom asigura bugetarea și demararea tuturor procedurilor legale.

Nu putem lucra după ureche sau după constatări empirice la momente critice.

Acest proiect trebuie să fie complementar lucrărilor de dezvoltare a rețelelor de apă curentă și canalizare din noile cartiere ale orașului.” spune Voicu PAUL, viceprimarul cu atribuții de primar al Municipiului Alba Iulia.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. albaiulian

    joi, 23.07.2020 at 16:22

    dupa inca 4 ani isi aduc iar aminte de proiectele grandioase ajunse odioase in sertare; hai ca poate nu mai suntem asa prosti la aceste alegeri avem sperante

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax