Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cum vrea ministrul Sănătății să oprească exodul medicilor: Studenții cu burse ar putea fi obligați să muncească în țară

Publicat

cancer, medicinaStudenţii de la Medicină care primesc burse de studiu ar putea semna un contract prin care se obligă să nu plece în străinătate în timpul licenţei sau în timpul rezidenţiatului. Măsura ar putea fi luată pentru a opri exodul medicilor, iar anunţul a fost făcut de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, joi, la începutul anului universitar.

„Lucrăm cu UMF Bucureşti la un astfel de plan, dar nu este vorba despre cei cu burse de merit, ci doar despre studenţii care primesc burse de studiu. Trebuie să vedem în ce măsură este posibil pentru că dorinţele sunt unele, posibilităţile sunt altele”, a declarat Nicolae Bănicioiu. A precizat că printr-o asemenea măsură nu trebuie încercat dreptul la liberă circulaţie.

Potrivit lui Nicolae Bănicioiu, discuțiile sunt purtate de instituția pe care o reprezintă, UMF București și Ministerul Educației Naționale, însă pentru a putea fi concretizate, este necesară modificarea actelor normative deja existente, asupra cărora se poate interveni printr-o hotărâre de guvern.

Rectorul UMF București, academicianul Ioanel Sinescu, a transmis că susține un asemenea demers, deoarece exodul medicilor nu este benefic nici pentru statul român și nici pentru societate. Acesta susține că ar putea exista un contract semnat între studenții la medicină și instituția de învățământ, iar odată ce vor munci în România pe durata studiilor de licență și în timpul rezidențiatului, aceștia ar putea fi mai puțin interesați să plece în străinătate.

sursa: adevărul.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax