Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cumpărarea de terenuri agricole, cu un avans de numai 10%. Proiect la aprobare pe masa Guvernului

Publicat

teren agricolO ordonanță prin care se va da posibilitatea celor care vor să cumpere teren să achite un avans de numai 10% intră în atenţia Guvernului, pentru aprobare, în ședința de miercuri, a declarat vicepremierul Daniel Constantin, ministru al Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Astăzi avem o ordonanță de urgență care modifică mai multe acte normative. Cea mai importantă modificare se referă la faptul că dăm posibilitatea celor care vor să cumpere teren să o facă numai cu un avans de 10%, jumătate din diferență fiind garantată de Fondul de Garantare iar cealaltă jumătate cu terenul respectiv. Extindem baza celor care pot să acceseze astfel de facilități.

Până acum erau doar cei trecuți în contracte de arendă. Acum mărim la toți cei care sunt în baza de date la APIA, deci un milion și ceva de fermieri care an de an cer acea plată pe suprafață. Toți vor avea posibilitatea să beneficieze de aceste facilități. Este o preocupare a noastră pentru că și în achiziția de teren au nevoie de un sprijin, dar și în partea de cofinanțare a fondurilor europene au nevoie de un sprijin, deci de un acces mult mai ușor la partea de garantare și de creditare”, a spus Daniel Constantin.

Pe de altă parte, referitor la rectificarea bugetară aprobată marți, 30 septembrie, de Guvern, ministrul a explicat că Agricultura a primit 50 milioane de lei.

„Rectificarea aprobată ieri (marți — n.r.) de Guvern aduce la Ministerul Agriculturii 50 de milioane de lei. Aceste sume vor merge către câteva sectoare importante despre care am vorbit: scheme de minimis pentru a ajuta sectorul de apicultură, sectorul de agricultură ecologică, care s-a dezvoltat, a crescut numărul de operatori și atunci este nevoie de sume mai mari, aproape 11 milioane de lei vor merge către această schemă, 4 milioane către schema de apicultură și vrem să investim în viitor. Nu vrem să venim de fiecare dată cu despăgubiri pentru pierderi sau alte lucruri care s-au întâmplat,” a mai declarat Daniel Constantin.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax