Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cumularea pensiei cu salariul la stat va fi INTERZISĂ. Legea va fi aprobată săptămâna viitoare și va afecta 30.000 de pensionari

Publicat

pensii

Proiectul de lege care interzice cumularea pensiei cu salariul la stat va fi aprobat săptămâna viitoare de guvern, a anunțat premierul Florin Cîțu. 

Proiectul fusese citit în primă lectură de guvern în luna martie. Pentru a intra în vigoare, proiectul de lege trebuie votat de Parlament și promulgat de președinte.

Guvernul se pregăteşte să nu mai permită cumulul pensiei cu salariul la stat după ce românii s-au arătat indignați de ”recuperarea” în instituțiile publice a unor pensionari tineri, mai ales din sistemele de ordine publică și justiție, unde vârsta de pensionare a ajuns și la 45 de ani.

Acum, sunt 30.000 de pensionari care muncesc la stat şi care vor trebui să aleagă între pensie şi salariu, pe viitor.

Între timp, Guvernul are planuri şi pentru o nouă lege a pensiilor, care să intre în vigoare din 2023, când va începe şi creşterea vârstei de pensionare, pentru femei.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax