Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cuplu de vârstnici din Alba Iulia, victimele unei escrocherii demne de scenariul unui film. Au împrumutat unor necunoscuți 4.800 de euro

Publicat

Un cuplu de vârstnici din Alba Iulia au fost victimele unei escrocherii desprinse din filmele de acțiune. Aceștia au fost convinși să împrumute unor necunoscuți suma de 4.800 de euro şi au primit, în schimb, o servietă cu acte fără valoare. Când cei doi soţi au realizat ce li s-a întâmplat, străinii nu au mai fost de găsit.

Miercuri, 12 septembrie, Poliţia Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către o femeie în vârstă de 78 de ani, din Alba Iulia, cu privire la faptul că, în cursul aceleiaşi zile, a fost victima unei infracţiuni de înşelăciune, comisă de către persoane necunoscute.

Din primele cercetări efectuate de poliţişti a rezultat că, în jurul orelor 11.00, soţul femeii, în timp ce se întorcea de la piaţă, a fost abordat de către două persoane, un bărbat şi o femeie, care i-au solicitat, cu titlu de împrumut, o sumă de bani, sub pretextul că au nevoie de ea, întrucât o rudă apropiată a lor a suferit un accident rutier grav şi se afla internată în spital.

Cei doi autori, care se deplasau cu un autoturism înmatriculat în străinătate, le-au declarat victimelor că sunt din Germania şi nu au suficienţi bani pentru a plăti intervenţia chirurgicală a rudei lor, lăsând în schimbul banilor, drept garanţie, o servietă în care au declarat că se aflau documentele firmei.

Fiind foarte convingători, folosindu-se de un scenariu bine pus la punct şi de buna credinţă a celor doi vârstnici, autorii au reuşit să le capete încrederea. Astfel, femeia s-a deplasat la unitatea bancară unde deţinea un depozit, de unde a extras suma de 4.800 de euro, pe care a înmânat-o celor doi escroci, primind în schimb servieta în care se aflau documente care s-au dovedi a fi fără valoare.

În jurul orelor 14.00, cei doi vârstnici au realizat că au fost victima unei infracţiuni, moment în care au sesizat poliţia.

Cercetările sunt continuate în vederea identificării autorilor, tragerea lor la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Polițiștii fac recomandări cetățenilor pentru a preveni astfel de înșelăciuni:

  • Refuzaţi orice persoană necunoscută care vă solicită bani cu împrumut, lăsându-vă garanţii obiecte sau bani de a căror valoare nu vă puteţi da seama pe loc
  • Verificaţi întotdeauna înainte de a da o sumă de bani sau de a semna un contract
  • Fiţi suspicioşi faţă de orice promisiune care v-ar garanta câştiguri băneşti substanţiale sau faţă de o afacere pe care nimeni nu o mai poate face
  • Nu discutaţi cu străinii despre situaţia dumneavoastră financiară şi nici nu oferiţi bani pentru diverse promisiuni
  • Nu răspundeţi unor solicitări prin care vi se cere să depuneţi diverse sume de bani într-un anumit cont sau să cumpăraţi cartele telefonice pre-pay şi să transmiteţi codurile de reîncărcare, pentru a intra în posesia unor aşa-zise premii
  • Nu permiteţi accesul în casă persoanelor necunoscute care vă oferă diverse produse sau promoţii atrăgătoare
  • Nu vă simţiţi ruşinaţi să faceţi plângere la poliţie dacă aţi fost victima unei astfel de persoane. Orice informaţie poate ajuta la prinderea escrocilor de acest gen.
  • Dacă sunteţi abordaţi de astfel de persoane, reţineţi semnalmentele acestora, obiectele de îmbrăcăminte pe care le poartă, eventual marca si numărul de înmatriculare al autoturismului cu care se deplasează. Apelaţi, gratuit, Serviciul Unic de Apeluri de Urgenţă 112 si un poliţist se va deplasa imediat la faţa locului.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax