Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cuplul de asasini plătiți, ”Bonnie & Clyde ai Estului” au CÂȘTIGAT apelul la Alba Iulia. Cauza se va rejudeca la Hunedoara


Publicat

emese si sandor

Varga Şandor şi Turi Emeşe, supranumiți și ”Bonnie şi Clyde ai Estului”, cuplul care a comis tâlhării pe teritoriul României și jafuri și crime în Ungaria, au câștigat, vineri, 21 iunie, apelul la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistrații instanței superioare, au admis apelurile celor doi inculpați, împotriva sentinței dată de Tribunalul Hunedoara, la sfârșitul anului 2018. 

Magistrații din Hunedoara l-au condamnat în data de 26 octombrie 2018,  la 15 ani de închisoare pe Varga Șandor pentru tentativă la infracţiunea de omor calificat şi deosebit de grav, tâlhărie, tentativă de tâlhărie și nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

CITEȘTE ȘI: Cuplu de asasini plătiți, din ”Brigada Morții”, judecați la Alba Iulia. Ororile comise de ”Bonnie & Clyde ai Estului”

Pe Turi Emeșe, judecătorii de la Tribunalul Hunedoara au condamnat-o la 7 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, pentru complicitate la tentativă la omor calificat şi deosebit de grav și complicitate la tâlhărie.

În urma apelului admis de magistrații din Alba Iulia, sentința a fost desființată și se va relua judecata la Tribunalul din Hunedoara. Ultimul act procedural rămas valabil este încheierea de şedinţă din 28.09.2018. Sentința de la Alba Iulia este definitivă. 

Faptele comise  de cei doi s-au întâmplat acum mai bine de un deceniu. În perioada august – decembrie 2007, cei doi, au comis pe teritoriul României, patru jafuri armate asupra unor case de amanet.

Cea mai gravă faptă a avut loc în 17 decembrie 2007, când cuplul a jefuit o casă de amanet din Hunedoara şi a împuşcat-o pe casieră în cap, furând o geantă cu bijuterii din aur.

Angajata a supravieţuit miraculos glonţului tras de la mică distanţă, care i-a pătruns prin zona urechii şi a ieşit prin tâmplă. După jaf Şandor Varga şi Emese Turi au dispărut, iar anchetatorii români nu au reuşit să dea de urma lor, notează adevărul.ro

Cei doi au fost audiați la Curtea de Apel Alba Iulia prin videoconferință deoarece sunt închiși în penitenciare din Ungaria. 

Magistrații Tribunalului de la Budapesta l-au condamnat pe Varga, liderul grupării ”Brigada Morții”, în anul 2013, la închisoare pe viață pentru omucidere, jaf armat, utilizare de substanţe explozive, furt şi vătămare corporală gravă, iar Emeșe la 17 ani de închisoare.

Pe teritoriul Ungariei, cei doi au comis în perioada 2008 – 2010, alături de alte persoane mai multe jafuri, crime și un asasinat plătit.

Fapta care a îngrozit opinia publică din Ungaria este cazul unei familii de vietnamezi pe care cei doi au ucis-o pentru bani, deghizându-se în poliţişti şi urmărindu-le maşina până la marginea unei păduri.

Acolo, i-au oprit sub pretextul unui control de rutină. Victimele au fost duse în pădure şi împuşcate, pentru ca apoi trupurile lor să fie băgate într-o groapă dinainte pregătită.

Sentința Curții de Apel Alba Iulia

”Admite apelurile declarate de inculpații Varga Șandor și Turi Emese împotriva sentinţei penale nr. 190/26.10.2018 pronunţată de Tribunalul Hunedoara în dosar nr. 8458/97/2012.

Desfiinţează sentinţa atacată în întregime și dispune trimiterea cauzei spre rejudecare Tribunalului Hunedoara. Ultimul act procedural rămas valabil este încheierea de şedinţă din 28.09.2018. În baza art.275 alin.3 C.proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat în apel rămân în sarcina acestuia.

Onorariile apărătorilor din oficiu desemna?i pentru cei doi inculpați apelanț în sumă de câte 868 lei vor fi suportate din fondurile Ministerului Justiției. Onorariile interpreților, așa cum au fost stabilite, vor rămâne în sarcina Ministerului Justiției. Definitivă.

Pronunţată în şedinţă publică, azi, 21.06.2019. Document: Hotarâre 479/2019 21.06.2019”, se arată în decizia pe scurt a Curții de Apel Alba Iulia. ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

UPDATE / REZULTATE PARȚIALE în localitățile din Alba: PNL câștigă 61 de localități din județ, dar pierde Alba Iulia. LISTA

Publicat

UPDATE: După numărătoarea paralelă a PNL, liberalii și-au asigurat fotolii de primari în 61 de localități din Alba. 

Cele mai tensionate momente au fost la Alba Iulia. Cele mai fericite la Consiliul Județean unde Ion Dumitrel a obținut 61% din voturi și majoritatea consilierilor județeni și la Primăria Câmpeni. La Alba Iulia PNL a pierdut, după peste 24 de ani în care Mircea Hava a condus Primăria. Liberalii au câștigat detașat municipiile și Blaj, Sebeș și Aiud, și orașele Ocna Mureș, Cugir

Vezi și LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

După ultimele informații, PNL a câștigat la:

Abrud – Citește și PNL CÂȘTIGĂ Primăria ABRUD cu o diferență de numai 20 de voturi. Cristian Albu, noul primar după numărătoarea paralelă

Aiud (în 8 secții de votare din cele 24, Oana Badea a obținut dublu față de următorul clasat)

Blaj – Citește și Gheorghe Valentin Rotar RECONFIRMĂ la BLAJ. 78% procentul obținut la alegeri, după numărătoarea paralelă

Sebeș – Citește și Dorin Nistor CÂȘTIGĂ încă patru ani la Primăria SEBEȘ. Și-a „zdrobit” toți adversarii

Câmpeni – Lovitură pentru PSD la Câmpeni: PNL a câștigat Primăria. Călin Andreș învins cu aproape 300 de voturi ( numărătoare paralelă)

Albac

Almașu Mare

Arieșeni

Avram Iancu

Berghin

Bistra

Blandiana

Bucerdea Grânoasă

Cenade

Cergău

Cetatea de Baltă

Crăciunelu de Jos

Cut

Daia Română

Doștat

Fărău

Galda de Jos

Gârda de Sus

Hopârta

Horea

Ighiu

Jidvei

Livezile

Lopadea Nouă

Meteș

Mihalț

Mirăslău

Mogoș

Noșlac

Ocoliș

Ohaba

Pianu

Poiana Vadului

Ponor

Poșaga

Rădești

Râmeț

Roșia Montană

Sălciua

Săliștea

Săsciori

Sâncel

Sântimbru

Scărișoara

Stremț

Sohodol

Șibot

Șona

Șugag

Unirea

Vadu Moților

Vințu de Jos

Localități în care au câștigat candidații altor partide:

Alba Iulia – Gabriel Pleșa (USR PLUS) – Vezi și VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Teiuș – Mirel Vasile Hălălai (PSD) – Citește și Mirel Hălălai câștigă un nou mandat la Teiuș. În cea mai mare secție a luat de 4 ori mai multe voturi față de următorul clasat

Câlnic – Lucian-Tiberiu Bodea (independent)

Cricău – Aurel-Florin Todericiu (ALDE)

Ciugud – Gheorghe Damian – independent – Citește și Gheorghe Damian câștigă detașat un nou mandat la Primăria Ciugud. Scorul RECORD pe care l-a obținut ca independent

Vidra – Doru Petricele (PSD)

Lupșa – Ioan-Radu Penciu (USR PLUS)

Lunca Mureșului – Edit-Susana Csegezi (UDMR)

Rimetea – UDMR

Ciuruleasa – PSD

Bucium – PSD

Stremț – PSD

Garbova- PSD

Rosia de Secaș- PSD

Ceru Băcăinți – PMP

Întregalde – independent

Valea Lunga- AUR

Material în curs de actualizare.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Lovitură pentru PSD la Câmpeni: PNL a câștigat Primăria. Călin Andreș învins cu aproape 300 de voturi ( numărătoare paralelă)

Publicat

Surpriză mare la Câmpeni pentru PNL, unde candidatul PNL, Cristian Dorin Pașca l-a învins pe primarul PSD al orașului Călin Andreș. Potrivit numărătorii paralele Pașca a obținut un număr de 300 de voturi în plus față de Andreș.

PSD Alba primește astfel o lovitură în unul dintre fiefurile în care dețineau supremația. Călin Andreș fost primar timp de două mandate, primul sub sigla PNL, iar în cel de-al doilea a trecut PSD.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

LIVE VIDEO: Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba. Candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar la Alba Iulia

Publicat

Sărbătoare la sediul USR PLUS Alba, după ce candidatul Alianței, Gabriel Pleșa a câștigat funcția de primar al municipiului Alba Iulia.

La sediul organizației s-au adunat liderii Alianței, unde au realizat o numărătoare paralelă a voturilor din fiecare secție.

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

În timp ce la sediul USR era mare veselie, la PNL, liniște deplină. Liberalii simțeau încă de primele ore de la închiderea urnelor că vor pierde alegerile. Rezultatele primite din primele două secții de votare, deși erau în favoarea lui Paul Voicu, erau strânse și neliniștitoare.

După primirea rezultatelor din primele zece secții de votare, rezultatele din numărătoarea paralelă au devenit din ce în ce mai greu de obținut.  La ora 23,00 presa a părăsit sediul PNL, din cauză că nimeni nu mai dădea nicio informație despre rezultatele numărătorii paralele de la Alba Iulia.

La momentul acela din aproape 25 de secții între Voicu Paul și Gabriel Pleșa era o diferență de 200 de voturi în favoarea candidatului USR-Plus. Embargoul și intoxicarea a continuat și în rândul conducerii partidului.

După miezul nopții, în timp ce numărătoarea paralelă a USR arăta o diferență de 650 de voturi în favoarea lui Gabriel Pleșa, la un număr de 46 de secții de votare din 50 la sediul PNL liderii partidului primeau date liniștitoare în care diferența dintre cei doi candidați era de numai 100 de voturi.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Publicat

Gabriel Pleșa (USR PLUS) va fi VIITORUL PRIMAR din Alba Iulia. PNL a pierdut într-unul dintre cele mai importante fiefuri din România, unde echipa lui Mircea Hava era neînvinsă din 1996. 

Rezultatele provin din numărătoarea paralelă a Alianței USR PLUS. Între cei doi, sunt peste 600 de voturi diferență.

Și numărătoarea paralelă a PNL dă rezultate asemănătoare. De altfel, la sediul liberalilor este tristețe mare, iar aceștia au încetat să mai comunice rezultatele, așa cum o făceau de fiecare dată.

Citește și: VIDEO: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Pierderea municipiului Alba Iulia de către administația liberală înseamnă sfârșitul unei perioade de 25 de ani de dominație a lui Mircea Hava în oraș.

Candidatura lui Voicu Paul a fost susținută cu putere în partid de către Mircea Hava, în ciuda unor voci din interior care ar fi preferat un alt candidat.

Pleșa a fost și el liberal până în urmă cu câteva luni, când a decis să candideze pe listele USR PLUS. Acesta nu a mai așteptat rezultatul unui sondaj intern al PNL, pentru stabilirea candidatului.

Citește și: USR PLUS câștigă Alba Iulia. Gabriel Pleșa va fi VIITORUL PRIMAR al municipiului. PNL, zdrobit la el acasă

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate