Connect with us
Publicitate

ABRUD

Cupru Min Abrud are un nou director de la 1 august. Angajații vor mai mulți bani și mai puțină politică


Publicat

Fostul primar al oraşului Abrud, Tiberiu Rațiu, va fi de la 1 august director general al companiei de stat Cupru Min. 

Acesta îi va lua locul lui Dorel Tomuş, consilier județan PSD. Noul director general este membru PNL.

Deși firma are rezultate financiare foarte bune, salariile oamenilor care muncesc acolo stârnesc nemulțumire (o medie de aproximativ 2.500 de lei).

”Se schimbă între ei după cum se schimbă politica la București. PSD, PNL… Munca nu are partid politic. Noi muncim aci, ni se tot promite, avem rezultate și suntem îndreptățiți să primim mai mulți bani, că pe noi se bazează firma. În ulitumii ani a fost plin de persoane impuse de la București prin consiliul de administrație care vă spun sigur că nu făceau nimic, nici măcar nu pricep nimic din procesul de producție” a spus pentru Alba24 un angajat al uzinei.

Potrivit unui comunicat al Cupru Min Abrud şi-a dublat principalii indicatori financiari în perioada 2016-2019.

Compania care produce concentrat de cupru a înregistrat o creştere a veniturilor cu 93%, a cifrei de afaceri cu 120% si a profitului cu 117% în 2019, faţă de 2016.

Fostul jurnalist Radu Coşarcă a părăsit funcţia și el de preşedinte al consiliului de administraţie, alături de ceilalţi membri ai CA, după patru ani.

Coşarcă a fost numit în 2016, la propunerea acţionarului unic, Ministerul Economiei.Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ALBA: TREI cazuri COVID noi, confirmate în ultimele 24 de ore. Incidența actualizată în localitățile din județ

Publicat

Au fost confirmate trei cazuri noi COVID în județul Alba, potrivit datelor transmise de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Alba, miercuri, 28 iulie.

Cazurile noi sunt la Alba Iulia (2) și Sebeș (un caz).

Incidența cazurilor COVID la 14 zile în județul Alba este de 0,02 (anterior 0,02).

În șapte localități din județul Alba mai erau 9 cazuri active, potrivit celei mai recente situații transmise de DSP.

Situația pe localități – Rata incidenței cazurilor noi COVID-19 la 14 zile (județul Alba, perioada de referință 14-26 iulie):

Mediul urban:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19:

Sebeș – 3 cazuri – 0,09 (anterior 0,09)

Aiud – 1 caz – 0,04 (anterior 0,04)

Alba Iulia – 1 caz – 0,01 (anterior 0,01)

Mediul rural:

Localitate – cazuri la 14 zile – incidența cazurilor COVID-19

Avram Iancu – 1 caz – 0,69 (anterior 0,69)

Vidra – 1 caz – 0,65 (anterior 0,65)

Săliștea – 1 caz – 0,43 (anterior 0,43)

Galda de Jos – 1 caz – 0,22 (anterior 00,22)

Notă: Potrivit metodologiei în vigoare ”prin incidenţa cumulată la 14 zile se înţelege incidenţa cumulată a cazurilor calculată pe un interval de 14 zile, cuprins între a 17-a zi şi a 3-a zi, anterioare datei în care aceasta se realizează, prin raportare la cifra reprezentând suma persoanelor cu domiciliul sau reşedinţa în localitatea de referinţă, comunicată comitetului judeţean/al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă de către Direcţia pentru Evidenţa Persoanelor şi Administrarea Bazelor de Date din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, prin structurile teritoriale judeţene, în prima zi lucrătoare a săptămânii, la ora 16.00”.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Șofer cu permis auto fals ”de Franța”, oprit în trafic de polițiștii din Ocna Mureș. S-a ales cu dosar penal

Publicat

Polițiștii Secţiei 4 de Poliţie Rurală Ocna Mureş au oprit marți pentru control, la Cisteiu de Mureş, un autoturism condus de un bărbat de 32 de ani, din comuna Baciu, judeţul Cluj.

Potrivit reprezentanților IPJ Alba, bărbatul le-a prezentat polițiștilor un permis de conducere eliberat de către autoritățile din Franţa care a ridicat suspiciuni cu privire la autenticitatea sa.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii au constat că bărbatul nu deține permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule.

Față de bărbat, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis și uz de fals.

Foto: Arhivă

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Avertismentul Poliției pentru șoferi: vremea caniculară afectează traficul rutier. Recomandări pentru evitarea accidentelor

Publicat

politie

Poliția atenționează șoferii aflați în trafic în această perioadă că vremea caniculară influențează și condițiile de circulație rutieră.

Pentru siguranța acestora, le transmite câteva sfaturi pentru evitarea evenimentelor rutiere.

Recomandările Poliției pentru conducătorii de autovehicule:

  • să folosească sistemele de climatizare;
  • să se asigure că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald;
  • să evite pe cât posibil călătoriile în jurul prânzului, în special persoanele în vârstă;
  • să nu conducă dacă sunt obosiţi; oboseala este considerată de către specialişti una dintre cauzele  generatoare ale multor tragedii ce se întâmplă, de regulă, pe drumurile publice, mai ales la sfârşit de săptămână;
  • să nu conducă după ce a consumat băuturi alcoolice, acest lucru constituie un factor de risc pentru traficul rutier, favorizând producerea accidentelor;
  • să nu vorbească la telefon în timpul mersului, fara a folosi dispozitivele speciale “mâini libere”.

Temperatura ridicată din habitaclul maşinii va accentua starea de oboseală ce se manifestă la început prin întârzierea reacţiilor, dificultate în concentrare, căscatul repetat, clipirea foarte deasă şi se termină cu adormirea la volan.

De asemenea, trebuie tratate cu toată atenţia reflexiile date de razele solare foarte puternice, din parbriz ori pe asfalt, reflexii ce pot crea dificultăţi neaşteptate celui de la volan, oferindu-i surprize neplăcute.

Poliția recomandă persoanelor cu probleme cardiace sau de altă natură medicală, menite a împiedica conducerea autovehiculelor în condiţii de siguranţă, să evite pe cât posibil deplasare cu autovehiculul în perioadele de timp caniculare, iar dacă este imperios necesară deplasarea să aibă un însoţitor în autovehicul.

De asemenea, solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu atenţie, calm şi să dea dovadă de respect în trafic, deoarece un comportament agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări nedorite.

sursă: politiaromana.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Un copil și o femeie din Alba au ajuns la spital după un accident rutier petrecut pe DN 1, în zona localității Sântimbru

Publicat

O femeie de 83 de ani și un copil de 10 ani au fost răniți și au ajuns la spital, în urma unui accident rutier petrecut marți, în jurul orei 9.00, pe DN1, în zona localității Sântimbru. 

Potrivit IPJ Alba, la data de 27 iulie 2021, în jurul orei 09.00, pe DN 1, la kilometrul 388, în dreptul localităţii Sântimbru, o femeie de 36 de ani, din Teiuş, în timp ce conducea un autoturism, în direcţia Teiuş – Alba Iulia a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat, de 62 de ani, din Ocna Mureş.

În urma accidentului rutier, doi pasageri, respectiv, un minor, de 10 ani din primul autoturism şi o femeie, de 83 de ani din cel de-al doilea autovehicul, au suferit leziuni corporale uşoare şi au fost transportați la spital.

Conducătorii auto au fost testati cu aparatul alcooltest, rezultatele fiind negative.

Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate