Connect with us
Publicitate

ABRUD

Cupru Min Abrud, cea mai profitabilă firmă de stat din Alba, a anunțat un record istoric al producției

Publicat

Consiliul de Administraţie al companiei miniere Cupru Min SA, cea mai profitabilă firmă de stat din județul Alba, a anunțat rezultatele economice ale companiei pentru anul 2017. Este pentru prima dată în istorie când firma a reușit să producă și să vândă mai mult de 8.000 de tone de cupru. Totodată, au anunțat reprezentanții companiei, veniturile totale au crescut anul trecut cu 35.8% faţă de 2016, iar capitalurile proprii cu peste 55%. Grație unei licitații internaționale, compania a obținut un contract mai avantajos cu 10 milioane de dolari, față de cel precedent.

Veniturile din exploatare per angajat au crescut și ele cu 34%. ”Prin raportare la anul 2016, în 2017 volumul de descoperta realizat în carieră de la Roşia Poieni a fost de 137%, ceea ce înseamnă o masă minieră de 1,725,000 tone. Realizările la descoperta de investiţie au fost chiar mai mari, reprezentând 146.7% din volumul anului 2016. S-au pus astfel bazele creşterii producţiei şi în 2018. Remarcabilă este creşterea de productivitate: din cele 38,300 t de concentrat de cupru s-au obţinut 8,010 t de cupru pur, faţă de 7,800 în 2016, la un volum de 37,846 t de concentrat. Este pentru prima data în istoria societăţii când e depăşită cotă de 8,000 tone de cupru”, se afirmă într-un comunicat dat publicității de către companie.

Anul trecut, ”Cupru Min” a organizat o licitaţie internaţională pentru vânzarea concentratului de cupru, câştigătoare fiind desemnată compania ”Merlion Resources Holding Limited” cu sediul în Hong Kong, China. Prin această procedură compania a obținut un contract pe doi ani, care generează venituri suplimentare mai mari cu 10 milioane de dolari în raport cu contractul anterior.

”În 2017 am derulat şi încheiat un amplu proces de investiţii în prima etapă a procesului tehnologic-decopertare, extragere minereu şi transport. Patrimoniul tehnic al societăţii s-a îmbogăţit cu utilaje şi echipamente de ultima generaţie, unele fiind singurele de acest gen din România, care permit reducerea costurilor simultan cu creşterea producţiei”, se mai susţine în comunicatul companiei miniere din Alba.

În 2018 Cupru Min va lansa a două etapă de investiţii urmărind modernizarea Secţiei de flotaţie din Uzină de preparare şi va finaliza construcţia Staţiei de neutralizare a apelor acide care sunt deversate în halda de steril de la Valea Şesii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax