Connect with us
Publicitate

ABRUD

”Cupru Min” Abrud investește 5 milioane de euro pentru a reporni o linie de măcinare din 1985. Planurile companiei

Publicat

Exploatarea minieră Cupru Min Abrud va demara în scurt timp o investiţie în valoare de 5 milioane de euro care are ca scop repunerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare minereu. Investiţia se află în faza de obţinere a acordului de mediu de la APM Alba.

În documentaţia depusă se susţine că societatea de stat doreşte să repare şi să repună în funcţiune linia 1 de măcinare prin înlocuirea anumitor repere şi subansamble existente care sunt deteriorate precum şi repararea unor ansamble.

Documentul poate fi vizualizat aici.

Capacitatea proiectată de prelucrare în cadrul Uzinei de Preparare este de 2.250.000 tone minereu/an, respectiv 7500 tone/zi.

”Reparaţiile pentru punerea în funcţiune a liniei 1 de măcinare sunt necesare pentru asigurarea funcţionării fără întreruperi a Uzinei de Preparare. Prin punerea în funcţiune a acestei linii se asigură o rezervă în cazul reparaţiilor efectuate la celelalte linii de măcinare funcţionale”, se mai susţine în documentaţie.

La uzina Cupru Min din Dealul Piciorului, comuna Lupşa, funcţionează în prezent 2 linii de măcinare a minereului. Valoarea totală a investiţiei se ridică la cca. 4.915.000 euro, respectiv 23.788.600 lei.

Perioada de implementare a proiectului tehnic este de 10 luni.

Linia 1 măcinare se găseşte în interiorul clădirii uzinei de preparare şi a fost pusă în funcţiune în anul 1985.

În timp a fost scoasă din funcţiune datorită uzurii, compania neavând resursele financiare pentru a demara repararea şi repornirea acesteia.

”Uzina de preparare prelucrează minereul cuprifer sărac provenit din cariera Roşia Poieni şi obţine concentrate cuprifere cu conţinutul peste 16,5 % cupru. Există în funcţiune 2 linii de măcinare-flotare (liniile 3 şi 4), fiecare linie având capacitatea anuală de prelucrare 2.250.000 t. În prezent se doreşte punerea în funcţiune şi a liniei 1 de măcinare ca o alternativă de funcţionare în cazul în care una dintre celelalte două linii nu este funcţională, deci se va funcţiona cu maxim 2 linii simultan, aşa cum este şi în prezent”, se afirmă în documentaţie.

Foto: Arhivă, CupruMin

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax