Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cupru Min SA Abrud are un nou Consiliu de Administrație. Cine sunt cei cinci membri numiți de Ministerul Economiei


Publicat

cupru min abrud uzinaAdunarea Generală a Acționarilor Cuprumin a ales luni, 18 iulie, cinci noi membri în Consiliul de Administrație, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Printre cei cinci membri se află Remus Vulpescu, fost șef al Oficiului pentru Participațiile Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) și fost administrator special și membru în consiliul de supraveghere al Hidroelectrica. Un alt membru este Radu-Călin Coșarcă, actual director comunicare la ENEL România, scrie Hotnews.ro.

Numirea candidaţilor s-a făcut la propunerea acţionarului, statul român, prin Ministerul Economiei, Comerţului şi Relaţiilor cu Mediul de Afaceri. Procedura de selecţie a fost realizată de către Departamentul pentru Privatizare şi Administrarea Participaţiilor Statului în baza OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice, în lunile martie – iunie 2016. În perioada următoare, după acceptarea expresă a mandatului de către noii administratori, se vor derula procedurile legale de înregistrare la Registrul Comerţului şi de semnare a contractului de mandat de către administratorii aleşi.

Experţii în recrutare au centralizat un număr total de 53 de dosare de aplicaţie (în medie 11 per poziţie vacantă) aparţinând unor candidaţi cu experienţă, pregătire şi competenţe diferite. Prioritizarea competenţelor căutate la candidaţi s-a realizat folosindu-se instrumentul Transearch Orxestra Method, care ajută la identificarea elementelor de cultură organizaţională, leadership, echipă şi performanţă, oferind astfel o perspectivă unică şi complexă asupra profilului candidatului căutat.

Potrivit Ministerului Economiei, ţinând cont de obiectivele principale ale Cupru Min, creşterea capacităţilor de producţie, precum şi consolidarea poziţiei de piaţă actuală, s-a concluzionat că experienţa unui profesionist în domeniul economic şi financiar, a unuia în domeniul audit, a unuia în domeniul corporate & marketing, a unuia în domeniul juridic, precum şi a unuia în domeniul tehnic şi operaţional sunt necesare în cadrul Consiliului de Administraţie nou format.

În urma interviurilor cu fiecare dintre candidaţii participanţi la procedura de recrutare, cele două societăţi de recrutare au selectat un număr total de 22 candidaţi, alegând, în final, cinci candidaţi, care au fost propuşi pentru poziţia de administrator în Consiliul de Administraţie al societăţii.

Cei cinci noi membri ai Consiliului de Administrație al societății Cupru Min SA Abrud sunt:

Radu-Claudiu Roşca – are peste 10 ani experienţă profesională în domeniul audit şi managementul riscului, deţinând funcţii de conducere precum director audit Group BT la Banca Transilvania din Cluj Napoca, membru al Consiliului de Administraţie la Depozitarul Central, senior auditor intern la Aegon Pensii, membru al Comitetului de Audit la BT Leasing şi deţine o experienţă solidă pe piaţa de capital şi în investment banking.

Radu-Călin Coşarcă – are peste 25 de ani experienţă profesională, fiind în prezent director comunicare la Enel România. Timp de cinci ani a fost director Relaţii Externe la Enel România. De asemenea, a deţinut funcţia de vicepreşedinte la companiile Synergy şi Media On şi funcţia de TV Manager la mai multe posturi de televiziune.

Romeo Jantea – are peste 30 de ani de experienţă profesională în domeniul economic şi financiar, dintre care peste 19 ani în poziţii de top management. Este consultant în management şi formator, cu experienţă în managementul mediului de afaceri şi dezvoltare de afaceri. Timp de patru ani a fost preşedinte al Consiliului de Administraţie şi director general la BCR Asigurări. De asemenea, a deţinut funcţia de vicepreşedinte directorat şi director general adjunct Uniqa Asigurări SA.

Dumitru-Remus Vulpescu – are peste 20 de ani de experienţă profesională, dintre care peste 14 ani în domeniul juridic. A ocupat poziţii de director general executiv la Vulcan Bucureşti, membru în Consiliul de Supraveghere CNTEE Transelectrica SA, membru în Consiliul de Administraţie la SNTGN Transgaz SA. Are experienţă şi în dezvoltarea şi implementarea de strategii de dezvoltare şi restructurare.

Gheorghe Chindriş – are peste 34 de ani de experienţă profesională în industria minieră, fiind expert în probleme de mediu şi în asistenţă tehnică pentru închideri de mine şi reabilitare ecologică. Cunoaşte foarte bine domeniul minier, parcurgând toate etapele profesionale în domeniu, de la poziţii de miner în subteran până la funcţii de director general la Minvest Deva, general manager la Mineral Mining SA. A coordonat echipe numeroase având expertiză în restructurare şi în negocierile cu sindicatele. Are, de asemenea, şi experienţă de lucru internaţională, lucrând opt ani în Statele Unite al Americii.

sursa: minind.ro, hotnews.roȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EDUCAȚIE

  REZULTATE admitere 2020 la Universitatea din Alba Iulia, sesiunea de toamnă. LISTELE candidaților admiși la licență sau master

  Publicat

  universitatea alba Iulia UAB

  Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia a publicat rezultatele la admitere 2020, sesiunea de toamnă. Până vineri, cei admiși se pot înmatricula pe locurile pe care au intrat. Pentru cei admiși pe locuri cu taxă, înmatricularea se face până în 30 septembrie.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, candidați proveniți din sistemul de protecție socială.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, candidați din mediul rural.

  AICI, rezultate admitere la studii de licență, români de pretutindeni.

  AICI, rezultate admitere masterat.

  AICI, rezultate admitere masterat români de pretutindeni.

  CALENDAR

  21 septembrie – 25 septembrie: înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri finanţate de la buget şi înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă;

  28 septembrie – 30 septembrie – Înmatricularea candidaţilor admişi pe locuri cu taxă (realizată la nivel de secretariate ale facultăţilor, în zilele lucrătoare).

  Studenții admiși pe loc cu taxă sau la ID vor achita, la înmatriculare, ¼ din taxa de școlarizare anuală, specifică fiecărei specializări, conform regulamentului în vigoare.

  Până în data de 23 septembrie, toți studenții înmatriculați (în ambele sesiuni ale Admiterii, dar și studenții din anii mai mari) își pot depune online cererile pentru cazarea în căminele studențești.

  Pentru a afla la ce program de studii de licență sau de masterat au fost admiși, candidații trebuie să își verifice numărul dosarului de concurs care apare pe fișa de înscriere și pe legitimația de concurs și să-l caute  în listele afișate pe site cu rezultatele  admiterii, în ordinea opțiunilor. Candidații vor găsi afișat pe site numărul legitimației personale, specializarea și tipul de loc pe care au fost admiși.

  Anul universitar 2020-2021 la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia (UAB) va începe în data de 1 octombrie, cel mai probabil în scenariul hibrid, pentru primul semestru.

  UAB va anunța oficial, cu 7 zile înainte de începerea cursurilor universitar, scenariul ales, în funcție de evoluția epidemiologică. La începutul anului universitar, va organiza o festivitate de deschidere specială, online.

  Potrivit reprezentanților universității, în semestrul I, cursurile și seminariile teoretice de la toate programele de studiu se vor desfășura, cel mai probabil, preponderent online (licență, masterat și doctorat, toți anii de studiu), cu excepția anumitor lucrări practice, laboratoare și proiecte care presupun, cu necesitate, prezența fizică a studenților pentru activități față-în-față (în special la programe din arealul științelor exacte și inginerești și al specializărilor vocaționale).

  Universitatea va face cunoscute (pe site și în paginile de social-media) programarea / orarul întâlnirilor față-în-față, acolo unde este cazul (program modular sau standard), precum și orarul activităților teoretice desfășurate exclusiv online.

  În prima zi a noului an universitar vor avea loc întâlniri online cu tutorii fiecărui program de studii, în cadrul cărora se vor comunica aspecte concrete privitoare la orare, accesarea platformelor de instruire activ-participativă, accesul la bazele de date-suport, la cursurile în format electronic etc.

  Studenții vor avea la dispoziție, în acest sens, și un Ghid informativ.

  Tot în prima săptămână, studenții UAB vor beneficia și de consiliere tutorială directă, din partea Microsoft, cu privire la folosirea eficientă a platformelor educaționale în format online.

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Primetime Emmy 2020: Fără covor roșu, fără celebrități în ținute de gală. Lista trofeelor atribuite în gala transmisă online

  Publicat

  Cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, a fost dominată de producţiile ”Schitt’s Creek”, ”Succession” şi ”Watchmen”.

  Fără covor roşu, fără celebrităţi în ţinute de gală şi fără “Game of Thrones”: cea de-a 72-a ediţie a premiilor Emmy, echivalentul Oscarurilor pentru producţiile de televiziune, s-a desfăşurat duminică în cadrul unui show 100% virtual, o premieră la Hollywood de la debutul pandemiei, transmite vineri AFP.

  Coronavirusul a bulversat în ultimele şase luni industria divertismentului, iar toate filmările au fost anulate sau amânate în California pe perioada măsurilor de închidere şi izolare.

  În faţa unei săli goale, comedianul Jimmy Kimmel a prezenta Gala Premiilor Emmy, iar actorii, regizorii şi producătorii nominalizaţi au aştepta cu emoţie să afle numele laureaţilor din acest an din confortul salonului sau al camerei de zi, la domiciliul fiecăruia.

  Prezentăm mai jos lista celor mai importante trofee atribuite duminică seară la Los Angeles.

  Cel mai bun serial dramatic – ”Succession” (HBO)

  ”Succession” a fost desemnat cel mai bun serial dramatic la cea de-a 72-a ediţie a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, informează AFP

  La această categorie au fost nominalizate serialele „Better Call Saul” (AMC), „The Crown” (Netflix), „The Handmaid’s Tale” (Hulu), „Killing Eve” (AMC), „The Mandalorian” (Disney+), „Ozark” (Netflix) şi „Stranger Things” (Netflix).

  În 2019, la această categorie s-a impus serialul „Game of Thrones”.

  Cel mai bun serial de comedie”Schitt’s Creek” (Pop TV/Netflix)

  În aceeaşi categorie au mai fost nominalizate producţiile „Curb Your Enthusiasm” (HBO), „Dead to Me” (Netflix), „The Good Place” (NBC), „Insecure” (HBO), „The Kominsky Method” (Netflix), „The Marvelous Mrs. Maisel” (Amazon Prime Video) şi „What We Do in the Shadows” (FX).

  Creat de Dan şi Eugene Levy, ”Schitt’s Creek” este un serial de comedie canadian, ajuns la cel de-al şaselea sezon, despre o familie privilegiată care se confruntă cu probleme financiare. Actorii Eugene Levy şi Catherine O’Hara interpretează rolurile principale.

  Serialul a trecut aproape neobservat timp de patru sezoane, după care a cunoscut succesul prin preluarea sa de către Netflix. Deşi nu a fost nominalizat până în prezent la niciun premiu Emmy, în cadrul ediţiei de anul acesta a fost recompensat cu toate trofeele din categoria producţie de comedie: Eugene Levy, desemnat cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie, Catherine O’Hara, cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie, Annie Murphy, cea mai bună actriţă într-un rol secundar într-un serial de comedie, Dan Levy, cel mai bun actor într-un rol secundar într-un serial de comedie, Andrew Cividino şi Daniel Levy, pentru cea mai bună regie, iar Daniel Levy, cel mai bun scenariu.

  În 2019, la această categorie s-a impus serialul „Fleabag”.

  Cea mai bună miniserie TV – ”Watchmen” (HBO)

  Cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie – Eugene Levy (”Schitt’s Creek”)

  Eugene Levy a primit duminică seară, la Los Angeles, premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor în rol principal într-un serial de comedie pentru interpretarea sa din producţia de televiziune ”Schitt’s Creek”, potrivit site-ul oficial al evenimentului.

  La această categorie au mai concurat actorii Anthony Anderson („black-ish”), Don Cheadle („Black Monday”), Ted Danson („The Good Place”), Michael Douglas („The Kominsky Method”) şi Ramy Yousef („Ramy”).

  În 2019, trofeul atribuit în cadrul acestei categorii a fost câştigat de Bill Hader, protagonistul serialului „Barry”.

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial de comedie – Catherine O’Hara (”Schitt’s Creek”)

  Catherine O’Hara a fost desemnată cea mai bună actriţă distribuită în rolul principal într-un serial de comedie pentru interpretarea sa din producţia ”Schitt’s Creek”, la gala premiilor Primetime Emmy 2020, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, potrivit site-ului oficial al evenimentului

  La această categorie au mai concurat actriţele ChristinaApplegate („Dead to Me”), Rachel Brosnahan („The Marvelous Mrs. Maisel”), Linda Cardellini („Dead to Me”), Issa Rae („Insecure”) şi Tracee Ellis Ross („black-ish”).

  În 2019, acest trofeu a fost câştigat de Phoebe Waller-Bridge, protagonista serialului „Fleabag”.

  Cel mai bun actor în rol principal într-un serial dramatic – Jeremy Strong (”Succession”)

  Jeremy Strong a câştigat duminică seară, la Los Angeles, premiul Primetime Emmy pentru cel mai bun actor distribuit în rolul principal dintr-un serial dramatic, cu interpretarea sa din producţia de televiziune ”Succession”, informează AFP.

  La această categorie au mai fost nominalizaţi actorii Jason Bateman („Ozark”), Sterling K. Brown („This is Us”), Steve Carell („The Morning Show”), Brian Cox („Succession”) şi Billy Porter („Pose”).

  În 2019, premiul la această categorie a revenit actorului Billy Porter pentru rolul din producţia de televiziune „Pose”.

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic – Zendaya (”Euphoria”)

  Zendaya a fost desemnată cea mai bună actriţă în rol principal într-un serial dramatic, graţie interpretării sale din producţia de televiziune ”Euphoria”, în cadrul celei de-a 72-a ediţii a galei de decernare a premiilor Primetime Emmy, desfăşurată duminică seară la Los Angeles, relatează AFP.
  La această categorie au mai concurat actriţele Jennifer Aniston („The Morning Show”), Olivia Colman („The Crown”), Jodie Comer („Killing Eve”), Laura Linney („Ozark”) şi Sandra Oh („Killing Eve”).
  În 2019, acest trofeu a fost câştigat de actriţa Jodie Comer, graţie interpretării sale din producţia TV „Killing Eve”.

  Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie – Dan Levy (”Schitt’s Creek”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial de comedie – Annie Murphy (”Schitt’s Creek”)

  Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial dramatic – Billy Crudup (”The Morning Show”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-un serial dramatic – Julia Garner (”Ozark”)

  Cel mai bun actor în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Mark Ruffalo (”I Know This Much Is True”)

  Cea mai bună actriţă în rol principal într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Regina King (”Watchmen”)

  Cel mai bun actor în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Yahya Abdul-Mateen II (”Watchmen”)

  Cea mai bună actriţă în rol secundar într-o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Uzo Aduba (”Mrs. America”)

  Cea mai bună regie a unui serial de comedie – Andrew Cividino şi Daniel Levy („Schitt’s Creek”)

  Cea mai bună regie a unui serial dramatic – Andrij Parekh („Succession”)

  Cea mai bună regie pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Maria Schrader („Unorthodox”)

  Cel mai bun scenariu pentru un serial dramatic – Jesse Armstrong („Succession”)

  Cel mai bun scenariu pentru un serial de comedie – Daniel Levy („Schitt’s Creek”)

  Cel mai bun scenariu pentru o miniserie TV / lungmetraj de televiziune – Damon Lindelof şi Cord Jefferson („Watchmen”).

  AGERPRES

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ADMINISTRATIE

  Interdicție la funcții pentru personalul contractual din administraţie condamnat penal definitiv. Proiect

  Publicat

  birou

  Un proiect de lege prevede ca personalul contractual din administraţie, care a primit o condamnare penală definitivă pentru infracţiuni comise în poziţia ocupată, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei, să nu mai poată ocupa acel post.

  „Românii au constatat recent că o persoană condamnată definitiv pentru infracţiuni comise în poziţia publică pe care o ocupa trebuie repusă în acea poziţie, chiar dacă infracţiunea a fost comisă în funcţia publică ocupată.

  Acest lucru este posibil pentru că persoana despre care vorbesc avea statut de personal contractual.

  Nu toţi cei care lucrează în administraţia publică sunt funcţionari publici. Practic, din totalul de peste 1,2 milioane de angajaţi în sistemul public, doar 200.000 sunt funcţionari publici şi peste 1 milion de angajaţi constituie acest personal contractual”, a explicat senatorul USR Florina Presadă, inițiatorul proiectului.

  Vezi și Angajări la stat în Alba. Posturi vacante la mai multe instituții publice din județ. Condiții pentru candidați

  Ea a adăugat că, în momentul în care personalul contractual suferă o condamnare penală pentru infracţiuni comise în poziţiile publice ocupate, nu intervine încetarea de drept a contractului de muncă, aşa cum se întâmplă în cazul funcţionarilor publici.

  „Codul administrativ nu include această reglementare aşa cum o face pentru funcţionarii publici. Prin propunerea legislativă pe care o voi depune mâine la Senat completez Codul administrativ, astfel încât să intervină încetarea de drept a contractului de muncă pentru personalul contractual condamnat penal definitiv pentru infracţiuni de serviciu, de corupţie, contra autorităţii sau contra umanităţii, în poziţiile publice ocupate. Practic, vreau ca şi personalul contractual şi funcţionarii publici să răspundă aceloraşi rigori de integritate, aceloraşi exigenţe de integritate, pentru că numai în acest fel putem să apărăm interesul public şi funcţia publică”, a afirmat senatorul USR.

  Presadă a spus că, dacă primeşte o pedeapsă cu suspendare, în acest moment, personalul contractual poate să se întoarcă la serviciu, deoarece legislaţia prevede că un contract de muncă încetează doar dacă angajatul execută efectiv pedeapsa în închisoare.

  sursă: Agerpres

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  VREMEA până în 19 octombrie. Zilele mai calde și perioadele cu ploi. Prognoza meteo în următoarele patru săptămâni

  Publicat

  Administrația Națională de Meteorologie a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele 4 săptămâni în țară. Vremea rămâne mai caldă decât de obicei în următoarele zile, dar sunt anunțate și perioade cu ploi și furtuni.

  În județul Alba, temperaturile maxime vor fi de 26-29 de grade în această săptămână, însă în intervalul 26 septembrie – 5 octombrie vremea se răcește până la 19-20 de grade și vor fi ploi.

  Apoi, până în 19 octombrie, vor fi maxime între 15 grade Celsius și 20 de grade Celsius. Va mai ploua în intervalul 9-11 octombrie.

  Prognoza meteo la nivel național, în perioada 21 septembrie – 19 octombrie:

  Săptămâna 21 -27 septembrie

  Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, la nivelul întregii țări, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării și în regiunile nordestice.

  Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali și în sud-estul extrem. Excepție vor face regiunile din nord-vestul teritoriului, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, posibil local excedentare.

  Săptămâna 28 septembrie – 4 octombrie

  Temperatura aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice.

  Cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare în regiunile sudvestice și la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

  Săptămâna 5 – 11 octombrie

  Temperaturile medii ale aerului se vor situa ușor peste cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile extracarpatice.

  Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general deficitare, mai accentuat în regiunile sudice și sud-vestice.

  În extremitatea estică a țării regiumul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

  Săptămâna 12 – 19 octombrie

  Mediile valorilor termice se vor situa in jurul celor normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

  Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

  surse: meteoromania.ro, accuweather.com

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate