Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curs de 2,1 lei pentru franc elveţian şi conversie în moneda naţională. Decizie la Tribunal într-un proces deschis pentru clauze abuzive într-un contract de credit

Publicat

franci elvetieni O familie de români a câştigat în instanţă îngheţarea cursului de schimb într-un contract de credit în franci elveţieni acordat de Banca Românească la valoarea de la momentul semnării contractului, de 2,1342 lei/CHF, dar şi denominarea plăţilor în moneda naţională, decizia fiind definitivă şi executorie.

În procesul dintre Banca Românească şi familia Leon şi Dorinela Frumusache, Tribunalul a decis pe 24 iunie caracterul abuziv al unor clauze din contractul de credit, pe care le-a declarat nule.

“Dispune stabilizarea (îngheţarea) cursului de schimb valutar CHF-LEU, pentru efectuarea plăţilor în temeiul contractului sus menţionat, la valoarea de la momentul semnării contractului, respectiv la valoarea 2,1342 lei/CHF, curs ce urmează să fie stabilit pe toată perioada derulării contractului. Dispune denominarea, în moneda naţională, a plăţilor”, se arată în soluţia tribunalului.

Avocatul Adrian Cuculis apreciază că decizia instanţei este o premieră, întrucât a dispus şi denominarea creditului.

“Denominarea era respinsă, de regulă, rămânea doar îngheţarea cursului”, a afirmat avocatul Adrian Cuculis.

sursa: news.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax