Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curs gratuit de resuscitare și salvare, la Alba Iulia. Povestea tragică a unor părinți care și-au pierdut copilul salvează vieți

Publicat

Un curs de resuscitare, defibrilare în caz de stop cardio-respirator și salvare în caz de înec va fi organizat în Alba Iulia în data de 8 decembrie, de la ora 17. 

Cursul este dedicat adulților, durează 4 ore și este susținut de Vasile Vlașin, fondator al Asociației Părinți Salvatori, membru și instructor acreditat al Consiliului European de Resuscitare.

Instruirea va fi structurată pe 3 module:

  • modul teoretic – Suport Vital de Bază (ediția 2021, Consiliul European de Resuscitare)
  • modul emoțional – gestionarea reacțiilor psiho-emoționale, având în vedere că cel mai important moment al unei intervenții este depășirea șocului emoțional
  • modul practic – se exersează cu 11 manechine diferite (adulți, copii, sugari), veste de exercițiu, defibrilator automat, simulator de victimă etc.

Cursul, în valoare de 350 de lei de persoană, este oferit fără taxă, în memoria lui #Lucaiubit, un băiețel care a murit înecat la doar doi ani, sub ochii părinților lui.

Vezi și: Manevra Heimlich poate salva viața celor dragi. Ce trebuie să faci dacă cineva se îneacă cu un obiect

Participanții au posibilitatea însă să facă o donație, pentru a susține costurile organizării cursului.

Înscrierile se fac online, AICI. Locația va fi anunțată ulterior.

Povestea unui curs salvator, apărut după o tragedie

În 2015, Luca Vlașin, în vârstă de 2 ani și jumătate, s-a înecat cu mâncare. Deși cel mic a ajuns la spital, medicii nu i-au putut elibera căile respiratorii. Nu aveau un echipament numit video-bronhoscop.

Luca a încetat din viață 49 de zile mai târziu, după zile chinuitoare în care a stat în comă. După tragedie, părinții micuțului au strâns bani și au dotat spitalul unde a murit Luca cu aparatul lipsă, cel care ar fi putut salva viața fiului lor.

Nu s-au oprit și au început să organizeze cursuri de prim ajutor.

”În România, rata de supraviețuire în caz de stop cardio-respirator este de doar 1,8%.

Această realitate arată, de fapt, că peste 98% din cei aflați în stop cardio-respirator nu supraviețuiesc mai ales din cauza că nu știm să oferim primul ajutor. Iar cei mai predispuși sunt copiii mici, care se pot îneca, involuntar, în cele mai banale moduri.

În situațiile în care martorii intervin imediat, rata de succes a resuscitării este situată între 60% și 80%!

Noi am susținut până în prezent peste 975 de sesiuni de CURSURI GRATUITE de resuscitare și salvare în caz de înec!
Peste 27.000 de adulți au fost pregătiți să devină salvatori.

Peste 18.000 de copii au asistat la seminarii despre prevenție și au învățat despre importanța cunoașterii manevrelor salvatoare de viață” se arată pe siteul celor de la Părinți Salvatori.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Gelu Stoian

    miercuri, 01.12.2021 at 09:43

    Dupa Aceste ” Celebre „si ” Nemaintalite”-n Lume Cursuri de Resurcitare, Nu VA Mai Fi Nevoie Nici De Ambulante, NICI de SMURD !!!!! Oricare dintre Absolventii Acestui CURS, Ii Va Putea Inlocui, In Cazul Unui Accident De Circultie Grav, din Jud. Alba, Sau In Cazul Unor Victime, Tot din Jud. Alba, Ale Unor AVC ( Accident Vascular Cerebaral)-uri Sau Ale Unor Infracturi, In LOCUL Medicilor SMURD, Sau Din Spitalele Judetului Alba !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax