Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curs gratuit pentru îngrijitori bolnavi la domiciliu organizat de Crucea Roşie la Alba Iulia. Condiţii de participare

Publicat

ajutor social Din ianuarie 2015, la Alba iulia se organizează un curs gratuit de formare profesională pentru îngrijitori bolnavi la domiciliu. Iniţiativa aparţine Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Pentru a putea participa la acest curs, persoanele interesate trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă minimum studii gimnaziale (8 clase), să fie angajate cu contract individual de muncă, fără calificare sau cu nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social.

Acesta include personal nedidactic sau administrativ, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor administraţiei publice locale şi sistemul privat (grădiniţă cu program normal, grădiniţă cu program prelungit si grădiniţa care funcţionează împreună cu creşa cu program zilnic, grădiniţă cu program săptămânal si grădiniţă care funcţionează împreuna cu creşa cu program săptămânal, gradiniţe şi creşe private), personal administrativ şi auxiliar, cu atributii specifice domeniului medico-social din cadrul structurilor subordonate Direcţiilor de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (centre de plasament, centre îngrijire persoane vârstnice, centre îngrijire copii etc.), personal administrativ şi auxiliar, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul unităţilor sanitare, publice şi private, personal administrativ şi auxiliar, cu atribuţii specifice domeniului medico-social din cadrul asociaţiilor şi fundaţiilor.

Nu pot participa la acest curs angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 2 (inclusiv angajati pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 3) sau cei care au beneficiat de cursuri de formare similare sau în cadrul proiectului “Pro sănătate”.

De asemenea, cursul nu se adresează angajaţilor caree au pregătire superioară (studii superioare) sau persoanelor fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent, întreprinderi familiale şi individuale.

Documente necesare înscrierii:

– copia actului de identitate

– Copia certificatului de naştere

– copia certificatului de căsătorie/hotărâre de divorţ (dacă este cazul)

– copia actului de studii al ultimei şcoli absolvite (diplomă şi foaie matricolă)

– aviz medical cu specificaţia apt curs

– adeverință de la locul de muncă în original (care să ateste faptul că persoana este angajată într-o unitate din domeniul medico-social, structurile menţionate la condiţiile de înscriere)

Cursanţii vor participa la activităţi de informare, consiliere şi orientare profesională, timp de 28 săptămâni: 12 săptămâni pregătire teoretică (luni-vineri, sală de curs) şi 16 săptămâni pregătire la locul de muncă sau la alţi angajatori din domeniul medico-social.

Evaluarea finală se susţine în faţa unei comisii constituite din 2 specialişti desemnaţi de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi coordonatorul de formare al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Cursurile sunt gratuite, autorizate CNFPA, iar la înmânarea diplomei absolventul primește suma de 960 lei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax