Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cursanții trupei Skepsis din Alba Iulia participă la două festivaluri internaționale, destinate trupelor de copii și adolescenți

Publicat

Grupul Skepsis a inițiat acum 11 ani, programul SKEPSIS STUDIO, un program continuu de inițiere și formare în arta actorului pentru elevii din Alba Iulia și din județul Alba.

”Trupa de teatru Skepsis a luat ființă acum 22 de ani ca o tânără trupă studențească. Nu am uitat niciodată de unde am plecat și nici scopul pe care îl urmărim.

Am susținut și a promovat mereu arta nu doar ca spectacol dar și ca o formă de educație. Alături de noi se pregătesc în prezent 39 de elevi de la școli generale și licee din Alba Iulia, Sebeș și Zlatna.

O parte dintre aceștia își vor reprezenta acum orașul la nivel internațional asumându-și misiunea de a promova teatrul tânăr din Alba Iulia și de a onora potențialul creativ pe care îl avem” au transmis reprezentanții trupei, într-un comunicat.

În perioada 01.06.2023-05.06.2023, Skepsis Studio va reprezenta Alba Iulia și România la Festivalul Internațional de Teatru pentru Copii și Tineret ”ARLEKIN”, care se va desfășura la Pernik, în Bulgaria.

”Elevii cu Skepsis” vor prezenta în cadrul programului evenimentului ”Un Accident Scenic”, un spectacol original creat de Viorel Cioflică și prezentat în limba engleză.

Festivalul a ajuns la cea de-a IX-a ediție, este organizat de Municipalitatea Pernik și Teatrul Municipal ”Boyan Danovski”Complexul Uniunea Copiilor – Centrul de Suport pentru Dezvoltare Personală, fiind un eveniment care urmărește promovarea organizațiilor de tineret și trupelor de elevi care activează în cadrul acestora pe diverse ramuri artistice: teatru, dans, animație, muzică.

”Skepsis a fost prezentă și la ediția trecută și spectacolul lor a fost foarte bine primit, de aceea am ținut să fie din nou alături de noi și în acest an. Suntem curioși să vedem ce surpriză ne rezervă acum” a transmis Vanya Mihova, organizator al festivalului.

Participare la Festivalul de la Innsbruck

La finalul lunii Iunie, în perioada 27.06.2023- 30.06.2023, Skepsis Studio va participa la Festivalul de Teatru pentru copii și Tineret ”Brucklinn”, organizat la Innsbruck, Austria, un eveniment care urmărește promovarea dezvoltării relațiior dintre culturi și generații.

”Organizăm prima ediție cu participare internațională și așteptăm cu nerăbdare să întâlnim echipa Skepsis, a cărei propunere suntem siguri că va fi bine primită aici” – echipa de organizare a festivalului.

De această dată spectacolul cu care vor participa elevii cu Skepsis este ”Farmacia” – un spectacol după un text scurt de semnat de Eugen Ionescu, un spectacol care subliniază absurdul vremurilor pe care le-am trăit recent, deasemnea prezentat în limba engleză.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax