Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de calificare la Penitenciarul Aiud. Deţinuţii s-au specializat în creşterea animalelor şi meseria de frizer

Publicat

Penitenciar Aiud

În perioada ianuarie-martie, 15 deţinuţi de la Penitenciarul Aiud au urmat cursuri de calificare în creşterea animalelor. La aceeaşi instituţie, au fost organizate specializări de frizerie, pentru 14 persoane private de libertate. Cursurile au fost organizate în cadrul proiectului ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială”, desfăşurat de Centrul Român pentru Educație și Dezvoltare Umană.

Proiectul vizează specializarea a peste 4000 de deţinuţi din regiunile Bucureşti-Ilfov, Nord –Vest, Centru, Sud- Muntenia şi Sud-Est, fiind astfel susţinuţi în procesul de reinserţie socială, iar procentul de recidivă să fie cât mai scăzut.

Peste o sută de persoane private de libertate din cinci penitenciare din toate zonele țării au participat, de la începutul acestui an, la cursuri de calificare în meserii din mai multe domenii. Inițiativa face parte din proiectul ”Tranziţia spre libertate prin Centre Regionale de Incluziune Socială” al organizației Centrul Român pentru Educaţie şi Dezvoltare Umană. Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013”.

Cursurile s-au desfășurat în perioada ianuarie-martie 2012. Alături de cei 15 deţinuţi de la Penitenciarul Aiud care s-au specializat în creşterea animalelor, 17 persoane private de libertate de la Penitenciarul Tulcea au participat la cursuri de frizer. La Penitenciarul Aiud, dar și la Centrul de Reeducare Găiești au fost organizate cursuri de frizerie, la Penitenciarul Tîrgu-Mureș, cursuri de lucrător finisor în construcții, iar la Penitenciarul Galați au fost desfășurate cursuri de lucrător instalator în construcții. La fiecare serie au partipat minimum 14 cursanți.

În prezent se mai desfășoară o serie de cursuri de operator introducere, validare si prelucrare date, la Penitenciarul Baia Mare, la care participă 20 de cursanti.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax