Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de calificare prin Centrul de formare profesională Blaj

Publicat

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Alba organizează cursuri de calificare în mai multe domenii, prin Centrul Propriu pentru Formarea Profesională a Adulţilor Blaj.

Specializările sunt: zidar-pietrar-tencuitor, dulgher – tâmplar-parchetar, operator, introducere, prelucrare şi validare date.

Reprezentanţii AJOFM au reamintit că pot participa, în mod gratuit, la programele de formare profesională următoarele categorii de persoane:

– şomerii indemnizaţi şi neindemnizaţi aflaţi în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă;

– persoane care desfăşoară activităţi în mediul rural şi nu realizează venituri sau realizează venituri lunare mai mici decât indemnizaţia de şomaj şi care sunt înregistrate la agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă.

De asemenea, persoanele înscrise la cursurile de formare profesională pentru care costul cursurilor sunt suportate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba au în principal următoarele drepturi: să beneficieze de pregătire teoretică şi practică pe toată durata cursului; să beneficieze de rechizite şi materiale de instruire şi să primească în folosinţă materiale, să beneficieze, dacă este cazul, de echipament de protecţie pe timpul instruirii practice; să beneficieze, pe traseul de la unitatea pregătitoare, de abonament gratuit pe mijloacele de transport, pentru cel mult 4 deplasări în cursul unei luni; să beneficieze de consultaţii medicale, analize medicale şi teste necesare frecventării cursului.

Actele necesare pentru înscrierea la cursuri de formare profesională sunt: buletin de identitate sau carte de identitate – original şi copie, certificat naştere – original şi copie, certificat căsătorie – original şi copie, diplomă studii (ultima şcoală absolvită) – original şi copie, carnet evidenţă sau adeverinţă din care să rezulte că este persoană în căutare de loc de muncă – original şi copie, adeverinţă medicală.

Informaţii suplimentare e pot obţine de la sediul AJOFM Alba, str. Nicolae Titulescu, nr. 10B, telefon 0258831137, int. 111 si CLFPA Blaj, str. Eroilor, nr. 22, telefon 0258710074.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax