Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Cursuri de formare la MAI pentru polițiștii locali de circulație și ordine publică. Lista centrelor și locurile disponibile

Publicat

politie locala

MAI a publicat în dezbatere publică ordinul ministrului de interne cu privire la formarea polițiștilor locali cu atribuții în domeniul circulației rutiere și ordinii publice. Aceștia vor beneficia de formare inițială în intituțiile Ministerului de Interne.

Textul proiectului de act normativ este afişat şi poate fi consultat pe pagina de internet a instituţiei.

După numirea în funcție, polițiștii locali care au atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice, precum și cei cu atribuții în domeniul circulației rutiere, sunt obligați să urmeze un program de formare inițială organizat într-o instituție de învățământ din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

410 locuri pentru ”școlirea” la MAI a polițiștilor locali

Proiectul prevede alocarea, pentru anul 2022, a 410 locuri în vederea formării inițiale a polițiștilor locali cu atribuții în domeniul ordinii și liniștii publice și în domeniul circulației rutiere, precum și a 15 locuri în vederea parcurgerii modulului de management;

Document: Proiect OMAI politie locala 2022

Document: Referat aprobare transparență decizională

Ordinul ministrului pus în dezbatere publică

Ordin privind formarea iniţială, în anul 2022, în instituţiile de formare ale Ministerului Afacerilor Interne a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere.

Având în vedere dispoziţiile art. 18 din Legea poliției locale nr. 155/2010, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în temeiul dispoziţiilor art. 11 alin. (1) din Regulamentul-cadru de organizare şi funcţionare a poliţiei locale, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.332/2010 şi ale art. 7 alin. (5) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr. 15/2008, cu modificările şi completările ulterioare, ministrul afacerilor interne emite următorul ordin:

Art. 1. – Instituțiile de formare din cadrul Ministerului Afacerilor Interne alocă, în anul 2022, un număr de 410 locuri în vederea formării iniţiale a poliţiştilor locali cu atribuţii în domeniul ordinii şi liniştii publice şi în domeniul circulaţiei rutiere, precum şi un număr de 15 locuri în vederea parcurgerii modulului de management.

Art. 2. – Instituţiile de formare prevăzute la art. 1, repartizarea numărului de locuri, perioadele în care se realizează programele de formare iniţială, precum şi cuantumul cheltuielilor de şcolarizare/cursant/program de formare iniţială/modul de management sunt prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezentul ordin.

Art. 3. – (1) Programele de formare iniţială, prevăzute la art. 1, se organizează la forma de învăţământ cu frecvenţă.

(2) Grupele de studiu sunt compuse dintr-un număr cuprins între 15 şi 35 de cursanţi, stabilit de conducătorii instituţiilor care asigură formarea iniţială, în limita numărului de locuri repartizat, care dispun şi înmatricularea acestora.

(3) Grupele modulului de management pot fi compuse din minimum 5 cursanţi.

Art. 4. – (1) Achitarea cheltuielilor de şcolarizare privind programele de formare iniţială şi modulele de management, precum şi a cheltuielilor de cazare şi servire a hranei se realizează de către structurile poliţiei locale, în baza contractelor de formare profesională încheiate în acest scop.

(2) Repetarea programului de formare iniţială sau a modulului de management se face, la solicitarea structurii de poliţie locală, cu suportarea din nou a cheltuielilor prevăzute la alin. (1), detaliate după caz.

Art. 5. – Activităţile desfăşurate în instituţiile de formare prevăzute la art. 1 se realizează cu respectarea regulilor în vigoare stabilite la nivel naţional în vederea limitării răspândirii epidemiei de SARS-CoV-2.

Art. 6. – Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax