Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de formare profesională în Spania, Franța și Italia pentru pentru șase cadre didactice din Grădinița Nr. 12 din Alba Iulia

Publicat

Grădinița cu Program Prelungit Step by Step Nr.12 din Alba Iulia a câștigat un proiect de mobilitate Erasmus+.

Proiectul se numește Activități ecologice și STEAM în procesul de învățare al copiilor din grădiniță și este coordonat de directorul instituției, Veronica Suciu.

”Prin implementarea proiectului dorim să susținem dezvoltarea competențelor profesorilor din grădiniță în proiectarea și derularea activităților STEAM, dezvoltarea abilităților creative ale cadrelor didactice din grădiniță în vederea optimizării activităților derulate cu preșcolarii și dezvoltarea abilităților ecologice ale cadrelor didactice din grădiniță, în vederea adoptării unor practici responsabile în legătură cu mediul înconjurător.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni (01.10.2024- 31.03.2026), timp în care șase cadre didactice din grădiniță vor avea ocazia să învețe noi metode pedagogice, să-și îmbunătățească competențele lingvistice, adoptând totodată bune practici europene pentru a le aplica în activitatea didactică din România.

Furnizorul de cursuri este Europass Teacher Academy, iar cursurile de formare profesională la care vor participa cele șase cadre didactice din grădiniță vor avea loc în trei țări europene: Spania, Franța și Italia” au transmis reprezentanții grădiniței.

Prin acest proiect, cadrele didactice participante la cursurile de formare propuse în proiect își vor dezvolta creativitatea și competențele de lucru bazate pe metodologia STEAM, abordând tematicile într-o manieră multidisciplinară.

De asemenea, vor realiza o pregătire teoretică și practică, antrenându-și competențele de muncă și spiritul critic și își vor dezvolta practici responsabile privind protejarea mediului, pe care le vor include și în activitățile cu preșcolarii, proiectând activități interesante care să fie mai aproape de realitatea cotidiană, adaptate nivelului de vârstă, a transmis Adriana Sicole, responsabil comunicare și diseminare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate