Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cursuri de formare profesională pentru moţii din Apuseni

Publicat

Un grup de 28 de locuitori ai comunei Livezile din judeţul Alba vor participa la cursuri de formare profesională pentru dobândirea de competenţe în utilizarea computerului. Proiectul realizat de Clubul Ecologic „Transilvania”, în parteneriat cu Universitatea „Babeș-Bolyai” şi administraţia locală din Aiud se desfăşoară în perioada 14.02.11-04.03.11 şi vizează persoanele ocupate în agricultura de subzistenţă.

”Pentru locuitorii comunei Livezile, acest curs este o bună șansă de a câștiga noi experiențe, care pot deveni utile în încercarea de a găsi un loc de muncă mai bine plătit”, a declarat primarul Daniel Irimie. Managerul de proiect al Clubului Ecologic „Transilvania”, Cristian Dogar, a precizat că: ”Dezvoltarea durabilă a Munților Apuseni trebuie să ia în considerare atât aspectele de mediu, cât și cele socio-economice. Proiectul nostru vine să ofere locuitorilor Apusenilor șansa de a se forma în meserii legate de turism, creionând premisele unor servicii turistice de calitate în zona montană, precum și ridicarea nivelului de trai al celor implicați în acest domeniu. În acest sens, dobândirea de competențe în utilizarea computerului poate contribui la creșterea șanselor beneficiarilor noștri de a se integra pe piața muncii.”

Cursurile, care au loc la Aiud, fac parte din proiectul ”Oportunități de ocupare în contextul dezvoltării durabile a Munților Apuseni”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, 2007-2013. Proiectul realizat de Clubul Ecologic „Transilvania” oferă oportunități de formare profesională în meseriile de bucătar și barman-ospătar, precum și de dezvoltare a competențelor legate de utilizarea computerelor și limba engleză pentru 240 de persoane ocupate în agricultura de subzistență din zona Munților Apuseni – județele Alba, Bihor și Cluj. Proiectul mai cuprinde o campanie de promovare a culturii antreprenoriale în mediul rural, consiliere și asistență pentru antreprenori și suport acordat autorităților locale pentru elaborarea și implementarea strategiilor integrate pentru diversificarea economiei locale.
Clubul Ecologic „Transilvania” este o organizație neguvernamentală, înființată în 1992, având ca principal scop dezvoltarea durabilă a Munților Apuseni.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax