Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de pedagogie teatrală și storytelling la Alba Iulia. Proiect inovator pentru educația copiilor defavorizați

Publicat

Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, în parteneriat cu Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu, a inițiat un proiect educațional de excepție în beneficiul copiilor vulnerabili din așezămintele sociale.

În cadrul acestei inițiative inovatoare, 15 pedagogi, asistenți sociali și psihologi din Casele de tip familial „Sfântul Vasile cel Mare”, „Izvorul Tămăduirii” și „Adolescența” din Alba Iulia au participat la un curs de inițiere în pedagogia teatrală, storytelling și creativitate artistică.

Cursul, care s-a desfășurat la Centrul Cultural Catehetic „Sfânta Ecaterina” din Alba Iulia pe parcursul a două zile, a fost condus de Mirona-Ioana Tatu, instructor în dezvoltare personală și terapie prin arta teatrală din Sibiu.

Colaborarea dintre Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia și Consistoriul Superior al Bisericii Evanghelice CA Sibiu aduce împreună resurse și expertiză diversă pentru a sprijini copiii în nevoie.

Cursul oferă abilități practice și aduce o abordare inovatoare în îngrijirea copiilor, integrând pedagogia teatrală și storytelling-ul în procesul de dezvoltare.

Sub îndrumarea Mironei-Ioana Tatu, specialiștii au luat la cunoștință și au exersat practic tehnici de terapie prin arta teatrală, îmbogățindu-și astfel paleta de instrumente de intervenție.

Totodată, copiii au avut ocazia de a experimenta și de a se dezvolta prin intermediul activităților interactive, contribuind la evoluția lor personală și emoțională.

Inițiativa nu se oprește aici. Cursurile vor fi extinse, pentru a oferi aceste experiențe și celorlalți specialiști care activează în așezămintele sociale pentru copii administrate de Asociația Filantropia Ortodoxă Alba Iulia.

Următoarea sesiune de instruire va avea loc în perioada 26-27 ianuarie a.c., sesiune la care vor participa educatorii din alte trei așezăminte, Casa de tip familial „Sfântul Nectarie” din Blaj și Centrele de zi „Cuvioasa Parascheva” din Alba Iulia și „Sfântul Pantelimon” din Zlatna, alături de minunații copii care le sunt beneficiari.

Sursă: Biroul de presă al Asociației Filantropia Ortodoxă Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax