Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri de calificare şi sprijin pentru angajare în domeniul turismului, la Aiud

Publicat

foto: turismalba.ro

Primăria municipiului Aiud este gazda seminarului de prezentare a proiectului „Măsuri integrate în domeniul turismului”, vineri, de la ora 12.00. Participanţii pot asista la cursuri gratuite de calificare în profesii precum agent de turism, ghid de turism, recepţioner şi lucrător în pensiune.

Persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă sunt invitate în Sala „Ion I.C. Brătianu” a Primăriei Aiud, în vederea participării la seminarul de prezentare a unui proiect ce îşi propune creşterea şanselor de integrare pe piaţa muncii a persoanelor fără ocupaţie sau care se află în căutarea unui loc de muncă. Şomerilor din Aiud li se oferă în acest fel şansa de a se perfecţiona în domeniul turismului şi al dezvoltării antreprenoriale.

Autorităţile anunţă că, pe lângă cursurile gratuite de calificare în profesii precum agent de turism, ghid de turism, recepţioner şi lucrător în pensiune, proiectul oferă şi alte facilităţi. Pentru participarea la cursuri, pe durata întregii perioade a calificării, se acordă o subvenţie în valoare de 400 lei şi suma de 100 lei pentru transport. Nu în ultimul rând, se vor acorda premii, în sumă totală de 150.000 lei, pentru o jumătate dintre cursanţi, mai exact pentru cei care se vor remarca prin prezenţa la cursuri, activitatea în cadrul acestora şi rezultatele obţinute la testări.

Totodată, se oferă şi sprijin în căutarea unui loc de muncă, prin intermediul unei burse electronice, dezvoltată în cadrul proiectului, dar şi consiliere în vederea găsirii unui loc de muncă.

Aiudenii pentru care oferta prezintă interes sunt aşteptaţi vineri, la ora 12.00, la sediul Primăriei, cu actul de identitate în original şi în copie.

„Problema lipsei de locurilor de muncă e actuală, din păcate, iar situaţia economică din România favorizează acutizarea ei. În calitate de primar al Aiudului şi ţinând cont de promisiunea pe care am făcut-o în sensul sprijinirii creării locurilor de muncă, mi se pare mai mult decât firesc să sprijin personal acest proiect, după cum am susţinut şi oricare alte demersuri care aveau acelaşi scop. Oferta lansată e mai mult decât interesantă şi sper să participe cât mai mulţi cetăţeni la seminarul care are loc vineri la Primărie”, a declarat primarul municipiului Aiud, Mihai Horaţiu Josan.

Evenimentul este organizat de către Asociaţia „Pakiv” România, în parteneriat cu SC „Synthesis Management Consultants” SRL şi cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007- 2013.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax