Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri gratuite de formare profesională ca baby-sitter la Alba Iulia, derulate de Crucea Roşie, până în 16 ianuarie

bebelus copilas nou nascut

Publicat

bebelus copilas nou nascutDin octombrie, persoanele care au absolvit minim opt clase sau care sunt angajate fără calificare în domeniul medico-social pot participa la cursuri de formare ca „baby-sitter”, organizate de Crucea Roşie. Cursul din Alba Iulia se derulează în perioada 7 octombrie – 16 ianuarie, sunt gratuite, iar la absolvire cursantul primeşte suma de 480 de lei.

Cursurile sunt gratuite, autorizate CNFPA, iar la înmânarea diplomei absolventul primește suma de 480 de lei. Cheltuielile de transport şi cazare nu se decontează.

Cursanţii vor participa la activităţile de informare, consiliere şi orientare profesională. Cursul durează 14 săptămâni, din care 6 săptămâni pregătire teoretică, de luni-vineri, în sala de curs din Alba Iulia şi 8 săptămâni, de de luni-vineri la locul de muncă sau la alţi angajatori din domeniul medico-social.

Evaluarea finală este programată în a 14-a săptămână de la începerea cursului (evaluarea finală se susţine în faţa unei comisii constituite din doi specialişti desemnaţi de către Agenţia Judeţeană pentru Plăţi şi Inspecţie Socială şi coordonatorul de formare al Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România).

NU pot participa angajaţii din domeniul medico-social care care au un nivel de calificare superior nivelului 1 de calificare (inclusiv angajati pe posturi din domeniul medico-social ce sunt specifice unui program de formare de nivelul 2, de exemplu infirmieră, mediator sanitar, operator introducere, operare si validare date, îngrijitor bolnavi la domiciliu etc.) şi angajaţii ce au beneficiat de altă finanţare din fonduri publice naţionale sau comunitare în calitate de participant, pentru programul de formare profesională “Baby-Sitter (cod NC NC 5133.1.1)”, precizează iniţiatorii.

De asemenea, nu au acces la acest curs angajaţii ce au pregătire superioară (studii superioare), persoanele fizice autorizate să desfăşoare activităţi economice în mod independent, întreprinderi familiale şi individuale.

Cursul este organizat de către Societatea Naţională de Cruce Roşie din România în cadrul proiectului strategic “Pro-Sănătate – Creșterea accesului angajaților din sistemul medico-social din Romania la programele de formare profesională continuă”, cofinanţat din Fondul Social European – „Investeşte în Oameni”,  prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 şi implementat în perioada 24 aprilie 2014 – 23 octombrie 2015.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea nivelului de calificare pentru 2.520 de angajați necalificați și/sau cu un nivel scăzut de calificare din domeniul medico-social, contribuind la facilitarea / îmbunatatirea accesului și participării la programe de formare profesională continuă (FPC) din cele 8 regiuni de dezvoltare din România.

Grupul țintă al proiectului este format din angajati necalificați (cu vârste între 18 și 64 de ani) pentru domeniul în care lucrează sau cu un nivel scăzut de calificare, respectiv:

– nivel 1 de calificare – îngrijitor copii, babysitter, îngrijitor bătrâni la domiciliu, brancardier.

– nivel 2 de calificare – infirmieră, îngrijitor bolnavi la domiciliu, mediator sanitar, operator introducere, validare și prelucrare date.

Prin participarea cursanţilor înscrişi la programul “Baby-sitter (cod NC 5133.1.1)” se vizează îmbunătăţirea nivelului de calificare a forţei de muncă, dezvoltarea competenţelor profesionale, creşterea oportunităţilor de accesare a altor posturi şi de avansare în cadrul pieţei muncii, asigurarea stabilităţii postului, precum şi creşterea accesului la metode alternative moderne de formare continuă, conţinuri şi metode adecvate specificului grupului ţintă şi priorităţilor actuale în domeniul medico-social.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax