Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor a II-a din municipiul Alba Iulia. Proiect, în Consiliul Local

Publicat

Elevii de clasa a II-a din municipiul Alba Iulia vor putea beneficia în acest an de cursuri gratuite de inițiere în înot, în cadrul proiectului „Educație și sănătate prin înot”.

Ședințele de inițiere în înot se vor desfășura la Bazinul Olimpic din localitate şi vor fi finanţate din bugetul local. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de joi, 27 ianuarie, proiectul „Educație și sănătate prin înot” pentru anul 2022.

Proiectul „Eucație și sănătate prin înot” propune un program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor a II-a din cadrul unităților de învățământ din municipiul Alba Iulia.

În cadrul acestui proiect, în decursul anului 2022, elevii claselor a II-a vor beneficia în mod gratuit de 10 ședințe de inițiere în înot, care se vor desfășura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Elevii vor fi însoțiți de învățători și vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învățământ la bazin și retur, exceptând unitățile de învățământ care dețin un mijloc de transport și școlile care au sediul în apropierea Bazinului Olimpic.

Cursurile de inițiere în înot vor fi susținute de către profesori calificați – specializarea Înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanții unităților de învățământ de la nivel local.

Pentru anul 2022, proiectul este propus a se desfășura în două perioade:

  • perioada martie – iunie 2022 pentru elevii claselor a II-a din anul școlar 2021 – 2022
  • perioada septembrie – decembrie 2022 pentru elevii claselor a II-a din anul școlar 2022 – 2023

Prin intermediul acestui proiect, Primăria dorește să sprijine desfășurarea de activități fizice în rândul elevilor de la unitățile de învățământ din Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice: viteză, îndemânare, rezistență, forță și multe altele.

În vederea derulării activităților din cadrul proiectului se propune Consiliului Local aprobarea alocării sumei de până la 70.000 de lei din bugetul aferent anului 2022. Cheltuielile necesare derulării proiectului vizează costurile de personal ale instructorilor de înot și costurile de transport local a copiilor de la unitățile de învățământ la bazin și retur.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax