Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri gratuite de înot pentru circa 500 de elevi de clasa I, din Alba Iulia în 2018, cu bani de la primărie

Publicat

Şi în anul şcolar 2017-2018, elevii de clasa I din Alba Iulia vor avea acces la cursuri gratuite de înot, organizate la Bazinul Olimpic şi finanţate din bugetul local al municipiului. Primăria propune alocarea sumei de până la 45.000 de lei, pentru proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot”, ce se va desfăşura în perioada aprilie – iunie 2018.

Este vorba despre un program anual de cursuri gratuite de înot, ce a fost iniţiat acum doi ani de primărie şi care este destinat elevilor de clasa I din şcolile din oraş. Copiii vor beneficia de 10 şedinţe de iniţiere în înot, la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Elevii vor fi însoţiţi de învăţători şi vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învăţământ, la bazin şi retur, cu excepţia şcolilor ce au mijloc de transport.

Cursurile de iniţiere vor fi susţinute de profesori calificaţi, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanţii şcolilor.

Pentru anul şcolar 2017-2018, proiectul se va derula în perioada 11 aprilie – 15 iunie 2018. Vor fi implicaţi aproximativ 500 de elevi din clasa I din Alba Iulia.

Suma de 45.000 de le vizează costurile de personal ale instructorilor de înot (până la 25.000 de lei) şi costurile de transport local al copiilor (20.000 lei).

Prin intermediul acestui proiect, Primăria dorește să sprijine desfășurarea de activități fizice în rândul elevilor claselor I de la unitățile de învățământ din municipiul Alba Iulia. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice: viteză, îndemânare, rezistență, forță și multe altele.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax