Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri gratuite de înot pentru elevii claselor I și a II-a din Alba Iulia. Proiectul „Educație și sănătate prin înot”, în CL

Publicat

Elevii de clasa I din Alba Iulia vor avea acces și în acest an la cursuri gratuite de inițiere în înot, organizate la Bazinul Olimpic şi finanţate din bugetul local al municipiului. De cursurile gratuite vor beneficia și elevii de clasa a II-a, care în anul școlar 2019 – 2020 erau în clasa I și nu au beneficiat de program, din cauza pandemiei de Covid. Primăria propune pentru anul școlar 2020 – 2021 alocarea sumei de până la 50.000 de lei, pentru proiectul „Educaţie şi sănătate prin înot”. 

Consilierii locali din Alba Iulia vor avea de aprobat în ședința de vineri, 26 februarie, proiectul „Educație și sănătate prin înot” pentru anul școlar 2020 – 2021.

Citește și BURSE pentr elevii din Alba Iulia: Se modifică criteriile de acordare. Crește suma, scade media minimă. PROIECT, în CL

„Având în vedere că în anul 2020, începând cu data de 11 martie, toate școlile au fost închise, cursurile gratuite de inițiere în înot propuse în cadrul proiectului s-au anulat, iar elevii claselor I din anul școlar 2019 – 2020 nu au beneficiat de program, propunem includerea acestora în programul pe anul 2021”, se precizează în referatul de aprobare al proiectului.

Proiectul „Educație și sănătate prin înot” propune un program anual de cursuri gratuite de inițiere în înot pentru elevii claselor I și a II-a din cadrul unităților de învățământ din municipiul Alba Iulia. Pentru anul școlar 2020 – 2021, proiectul se va desfășura în decursul anului 2021.

Prin intermediul acestui proiect, Primăria dorește să sprijine desfășurarea activității fizice în rândul elevilor claselor I și a II-a de la unitățile de învățământ din municipiu. Printre efectele benefice ale înotului pentru copii se numără întărirea sistemului imunitar, creșterea capacității de efort, stimularea reflexelor primare, adaptarea la mediul acvatic, corectarea unor probleme de sănătate, dezvoltarea calităților motrice: viteză, îndemânare, rezistență, forță și multe altele.

În cadrul acestui proiect, elevii vor beneficia în mod gratuit de 10 ședințe de inițiere în înot, care se vor desfășura la Bazinul Olimpic din Alba Iulia.

Elevii vor beneficia de transport gratuit de la unitatea de învățământ la bazin și retur, exceptând unitățile de învățământ care dețin un mijloc de transport și școlile care au sediul în apropierea Bazinului Olimpic și care nu necesită deplasarea cu un mijloc de transport.

Cursurile de înot vor fi susținute de către profesori calificați – specializarea înot, conform unui orar stabilit împreună cu reprezentanții unităților de învățământ de la nivel local.

Cheltuielile necesare derulării proiectului sunt estimate până la 50.000 de lei, sumă care vizează costurile de personal ale instructorilor de înot și costurile de transport local a copiilor de la unitățile de învățământ la bazin și retur.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Teodor

    duminică, 21.02.2021 at 07:57

    Foarte bine,dar pt agrement de ce nu se deschide bazinul.o zi pe săptămână macar .La Blaj este deschis

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax