Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri gratuite la UAB, destinate femeilor de etnie romă şi celor recent intrate în şomaj. Vezi cum te poţi înscrie

Publicat

Universitatea „1 Decembrie 1918” Alba Iulia în parteneriat cu Asociaţia „Inceptus” România implementează, în perioada septembrie 2012 – mai 2013, proiectul “Dezvoltarea de programe de formare specifice pentru creşterea incluziunii sociale în scopul îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii”. Proiectul este finanţat din Fondul Social European, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În cadrul proiectului se vor desfăşura două cursuri: Strategii antidiscriminatorii şi drepturile omului şi Noţiuni fundamentale TIC. Cele două cursuri se vor derula pe parcursul a 36 de ore, fiecare.
Scopul formării este consolidarea capacităţii de ocupare, recalificare sau formare profesională ulterioară şi de dezvoltare a potenţialului profesional al femeilor de etnie romă sau femeilor recent intrate în şomaj. Formarea urmăreşte atât consolidarea motivaţiei pentru integrarea pe piaţa muncii, cât şi dezvoltarea competenţelor care să le permită să-şi asume roluri sociale şi economice.
Cursurile sunt gratuite şi se vor derula după opţiunea cursanţilor, în paralel, în week-end-uri (vineri, sâmbătă, duminică), cu pauză de masă. Fiecare participant va parcurge ambele cursuri. Evaluarea şi certificarea va fi individuală, pentru fiecare dintre acestea. Certificarea este condiţionată de finalizarea tuturor cursurilor din serie şi se va derula până la finalul seriei. Absolvirea cursurilor va fi atestată prin eliberarea unor certificate oficiale. Vezi aici procedura de înscriere.

Depunerea dosarelor se va face în perioada 15-29 august 2012, iar interviurile de selecţie se susţin în 30 august 2012 la sediul Universităţii „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.
Tematica interviului se referă la cunoaşterea obiectivelor proiectului „Dezvoltarea de programe de formare specifice pentru creşterea incluziunii sociale în scopul îmbunătăţirii accesului pe piaţa muncii”, iar forma de realizare va fi expunerea acestuia urmată de un dialog cu comisia de interviuri.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax