Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursuri gratuite pentru calificare în turism balnear, pentru persoanele angajate

Publicat

Organizația Patronală a Turismului Balnear din România oferă cursuri gratuite de calificare în meserii specifice balneoturismului.

Specializările disponibile sunt: nămolar, băieș, bucătar, cofetar-patiser, ospătar, cameristă și administrator pensiune.

Cursurile se adresează doar persoanelor angajate. Mai multe informaţii se găsesc pe www.lucreazainturism.ro și www.fseromania.ro.

Proiectul „Calificarea în turismul balnear – o şansă pentru viitor!” a debutat la data de 1 iulie 2010 şi se derulează pe o perioadă de 3 ani.

Necesitatea proiectului este justificată de situaţia actuală a resurselor umane din turismul balnear. Lipsa calificării în meseriile de bază, a performanţei şi a orientării pe plan profesional constituie principalele nevoi identificate în cadrul unui studiu preliminar, care a motivat nevoia implementării unui asemenea program.

Proiectul se adresează angajaţilor, iar obiectivele sale urmăresc: promovarea accesului la programe de calificare şi recalificare în turismul balnear, promovarea beneficiilor participării la aceste programe, precum şi dezvoltarea şi diversificarea ofertelor de Formare Profesională Continuă, adaptate noilor cerinţe de piaţă.

În cadrul acestui proiect vor fi consiliați şi orientați profesional  4.000 angajaţi, dintre care 2000 vor fi calificaţi în 13 meserii: bucătar, tehnician nutriţionist, tehnician în gastronomie, cofetar-patiser, ospătar, administrator pensiune, cameristă, tehnician în hotelărie, agent – ghid de turism, organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii, băieş, nămolar, tehnician maseur.

Pentru specializările tehnician masor, tehnician în hotelărie, agent de turism – ghid, organizator de conferinţe, congrese, târguri şi expoziţii, tehnician în gastronomie, tehnician nutriţionist, sunt epuizate locurile, după cum anunță reprezentanții proiectului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax