Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

Cursuri suspendate în mai multe școli din Alba din cauza alegerilor. Părinții, anunțați abia luni dimineața. Dezorganizare

Publicat

Cursurile în mai multe școli din județul Alba au fost închise luni, după ce în sălile de clasă au fost organizate alegeri, iar autoritățile nu au fost în stare să le elibereze pe parcursul nopții.

Părinții au fost anunțați că abia luni dimineața că nu își pot duce copiii la școală pentru că ”procesul electoral nu este finalizat”.

Mulți dintre ei au fost nevoiți să își ia liber de la serviciu.

„N-au dat mesaj pe grupul de părinți că astăzi nu se face școală. Acest mod de acomunica este o bătaie de joc la adresa noastră. A trebuit să îmi iau o zi liberă de la serviciu și nu a fost ușor să o fac.

Ce să facem cu copiii, dacă am fost anunțați din scurt?” a transmis mama unui copil din ciclul primar al Școlii Generale ”Mihai Eminescu din Alba Iulia.

La Școala Nr. 1 din Alba Iulia, copiii au fost adunați în curtea școlii de dimineață.

”La Școala 1 nu îi lasă pe copii în clase pentru că nu s-au terminat alegerile, așa ni s-a spus. Erau copiii adunați pe clase pe jos în curte în cercuri” a transmis un alt cititor Alba24.

Autoritățile nu au publicat o listă a școlilor închise luni și nici nu au reușit să îi anunțe pe părinți din timp.

De asemenea, nu au reușit peste noapte să aducă sălile de clasă la starea lor inițială.

De ce unele școli și-au suspendat cursurile

Reamintim că grădinițele, școlile și liceele aveau posibilitatea să suspende cursurile luni, 10 iunie, dacă în cadrul acestora eraut amplasate secții de votare pentru alegerile locale și europarlamentare.

Măsurile sau fost stabilite într-o adresă de la Ministerul Educației, obținută de Edupedu.ro.

Potrivit sursei citate, orele trebuie recuperate după un program stabilit de Consiliul de Administrație.

Cum vor fi recuperate orele: Orele ar urma să fie recuperate până la finalul cursurilor anului școlar 2023-2024, adică până pe 21 iunie, conform calendarului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Flo

    luni, 10.06.2024 at 16:58

    Miros în săli pestilențial! Toată noaptea au stat în săli, nu s-a aerisit, iar dimineața în săli un miros de nu se putea stă!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax