Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

UPDATE: Cursuri suspendate în şcoli din Alba, din cauza ninsorilor. Situaţia din ţară

Publicat

zapada

Ministerul Educaţiei Naţionale a anunţat că au fost suspendate cursurile în două şcoli din judeţul Alba, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile, vineri.

În ţară, în aceeaşi situaţie sunt şcoli din Argeș (19), Brăila (4), Vrancea (4), Galați (3), Vaslui (3), Mehedinți (2) și Vâlcea (1). Potrivit MEN, informațiile au fost furnizate de inspectoratele școlare județene astăzi, la ora 10.00.

În judeţul Alba, este vorba despre şcolile din satul Deal (Câlnic) şi Căpud (Teiuş).

UPDATE: Potrivit inspectorului şcolar general IŞJ Alba, Marcela Dărămuş, 35 de elevi de la şcoala din Căpud, structură a Liceului Teoretic Teiuş, nu au putut ajunge la cursuri. Nu a fost posibil transportul cu microbuzul şcolar, din cauza drumului acoperit cu zăpadă. O situaţie similară a fost şi la şcoala din satul Deal, comuna Câlnic.

Au fost probleme şi la şcoala din Vingard (comuna Şpring), unde nu au putut ajunge la cursuri cadrele didactice, tot din cauza zăpezii pe carosabil.

De asemenea, în urma deciziilor luate la nivel local în comandamentele pentru situații de urgență, vineri, 23 martie, cursurile sunt suspendate integral în județele Giurgiu, Dâmbovița, Prahova, Teleorman, Buzău, Dolj, Călărași, Ilfov, Olt, Ialomița (cu excepția grădinițelor cu program prelungit) și în municipiul București.

“Precizăm că, în situaţii deosebite, bine fundamentate, în funcţie de condiţiile climatice, specificul zonei și al unității şcolare, inspectoratele şcolare judeţene și/sau Inspectoratul Școlar al Municipiului București pot aproba, la cererea conducerilor unităţilor de învăţământ, modificări ale structurii anului şcolar. Deciziile se avizează favorabil numai în măsura în care se asigură parcurgerea integrală a programelor școlare”, precizează MEN.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax