Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cursurile de educaţie sexuală în şcoli ar putea fi urmate de elevi doar cu acordul scris al părinţilor. Proiect la Senat

Publicat

elevi

elevi Parlamentarii propun ca orice curs de educaţie sexuală în școală, până la clasa a VIII-a, să nu se țină fără acordul scris al părinților sau tutorelui copiilor. O inițiativă legislativă în acest sens, intitulată „Inocența copilăriei”, va fi dezbătută în Senat, după vacanța parlamentară.

Propunerea legislativă depusă la Senat este argumentată de opiniile unor specialiști, dar și de o comparație cu arte țări, în care au fost introduce aceste cursuri, dar care nu și-au atins scopul, ci dimpotrivă, au făcut mai mult rău, pentru că elevii care nu au împlinit 14-15 ani au fost bulversați și au ajuns cu deviații de comportament.

„Unii copii se dezvoltă mai repede din punct de vedere sexual și poate au nevoie de îndrumări specifice, dar în aceste cazuri, decizia trebuie să aparțină părinților sau tutorilor, pentru ca tânăra sau tânărul să participe la cursuri de informare sexuală. Dar încadrarea tuturor copiilor de o anumită vârstă la astfel de «educație» în masă, fără discernământ, poate marca un suflet mai plăpând pentru întreaga sa viață”, a transmis inițiatorul proiectului, deputatul Ninel Peia, în expunerea de motive.

Potrivit parlamentarului, „există deja școli unde copile de 10 ani pleacă deja rușinate de la aceste cursuri, sunt băieți care nu mai înțeleg ce este aceea o familie sau de ce nu e nimic rău să ai sentimente erotice pentru Ionel și nu pentru Diana”.

Prin noua lege se interzice predarea către elevii din învățământul preșcolar, primar și gimnazial a unor informații sau cursuri cu privire la educație sexuală fără acordul scris al părinților sau tutorelui. De asemenea, încălcarea acesteia se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Proiectul legislativ a obținut avizul Consiliului Legislativ și mai așteaptă avize de la Consiliul Economic și Social și de la Guvern. După ce va fi dezbătută și votată în Senat, va merge în Camera Deputaților, unde votul va fi final.

sursa: legestart.ro, senat.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax