Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Cursurile pot fi suspendate luni, după alegeri, în școlile și liceele în care sunt secții de votare. Cum se vor recupera orele

Publicat

Cursurile pot fi suspendate luni, după alegeri. Grădinițele, școlile și liceele pot suspenda cursurile luni, 10 iunie, dacă în cadrul acestora sunt amplasate secții de votare pentru alegerile locale și europarlamentare.

Măsurile sunt stabilite într-o adresă de la Ministerul Educației, obținută de Edupedu.ro

Potrivit sursei citate, orele pot fi recuperate după un program stabilit de Consiliul de Administrație.

Conform documentului, este vorba de școli stabilite într-o listă comună a inspectoratelor școlare, a Birourilor Electorale Județene/ al Municipiului București și a reprezentanților prefecturilor și ai autorităților publice locale.

Cursurile pot fi suspendate luni, după alegeri. Cum vor fi recuperate orele

Orele ar urma să fie recuperate până la finalul cursurilor anului școlar 2023-2024, adică până pe 21 iunie, conform calendarului.

Elevii de clasa a XII-a au terminat deja școala vineri, 7 iunie, iar pe 14 termină elevii de clasa a VIII-a.

„Având în vedere recomandările formulate în cadrul ședinței Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European si a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2024, întrunită în data de 5 iunie 2024, inspectoratele școlare în colaborare cu Birourile Electorale Județene/Biroul Electoral al Municipiului Bucuresti şi cu reprezentanții prefecturilor și ai autorităților publice locale pot stabili lista unităților de învățământ preuniversitar, la nivelul cărora se justifică suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024”, scrie în adresa citată de Edupedu.ro.

Potrivit documentului, la nivelul respectivelor unități de învățământ suspendarea parțială sau integrală a cursurilor pentru zilele de vineri 7 iunie și luni 10 iunie 2024 se va face cu respectarea prevederilor art. 9 din Regulamentul-cadru de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar.

„Modalitățile de recuperare a cursurilor și măsurile privind parcurgerea integrală a programelor școlare până la sfârșitul anului şcolar 2023-2024 vor fi stabilite de consiliul de administrație al unitatilor de învățământ, în conformitate cu prevederile Regulamentului-cadru de organizare și funcţionare a unităţilor de învăţământ preuniversitar”, mai scrie în document.

sursa: Edupedu.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax