Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia a dispus anularea raportului ANI de incompatibilitate în cazul primarului interimar de la Sibiu, Astrid Fodor

Publicat

Astrid_Cora_Fodor Curtea de Apel Alba Iulia a admis joi, 2 iunie, contestaţia formulată de Astrid Fodor, viceprimarul Sibiului (primar interimar), împotriva ANI şi a dispus anularea raportului de incompatibilitate în cazul acesteia.

“Astăzi, joi, 2.06.2016, în dosarul nr. 59/57/2016, Curtea de Apel Alba Iulia a admis contestaţia formulată de reclamantul Astrid Fodor Cora în contradictoriu cu pârâta Agenţia Naţională de Integritate şi în consecinţă a dispus anularea raportul de evaluare nr. 46810/G/II/18.12.2015 prin care Agenţia Naţională de Integritate constatase starea de incompatibilitate.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă, poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”, transmit reprezentanţii Curţii de Apel Alba Iulia, într-un comunicat.

Dosarul a fost înregistrat  pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia în 25 ianuarie, şi a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de reclamanta Astrid Fodor Cora prin care acesta a solicitat anularea raportului de evaluare 46810/G/II/18.12.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate prin care aceasta a constatat încălcarea regimului juridic al incompatibilităţii de către Astrid Fodor Cora (în perioada 27.09.2012-03.07.2014, în care a deţinut simultan funcţia de viceprimar al municipiului Sibiu şi membru în Consiliul de administraţie la două unităţi de învăţământ din Sibiu), mai precizează reprezentanţii instanţei.

Conţinutul dispozitivului sentinţei Curţii de Apel Alba Iulia din 2 iunie:

„Admite acţiunea formulată de reclamanta Fodor Astrid Cora în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE, şi în consecinţă:

Anulează raportul de evaluare nr. 46810/G/II/18.12.2015, emis de AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE.

Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.

Cererea pentru exercitarea căii de atac se va depune la Curtea de Apel Alba Iulia. Pronunţată în şedinţă publică, azi 2.06.2016.”

ANI a anunțat, în decembrie 2015, că a constatat starea de incompatibilitate în cazul a 30 de aleși locali, între aceștia figurând și viceprimarii din timpul mandatului lui Klaus Iohannis la Primăria Sibiu, Virgil Popa și Astrid Fodor.

Potrivit comunicatului ANI, Astrid Cora Fodor „s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014 întrucât a deținut simultan funcția de viceprimar al municipiului Sibiu și calitatea de membru în Consiliul de Administrație al Colegiului Național ‘Samuel von Brukenthal” Sibiu. De asemenea, viceprimarul municipiului Sibiu s-a aflat în stare de incompatibilitate și ca urmare a deținerii calității de membru în Consiliul de Administrație al Grădiniței de copii cu program prelungit nr. 37 Sibiu, în perioada 27 septembrie 2012 — 3 iulie 2014, încălcând astfel dispozițiile art. 87 alin. (1) lit. d) din Legea nr. 161/2003.”

Astrid Fodor este candidat pentru câștigarea funcției de primar al municipiului Sibiu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax