Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia a segmentat pedepsele în dosarul soților din Sebeș judecați pentru trafic de persoane

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelurile declarate de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Alba Iulia şi de inculpatul Remus Matei împotriva sentinţei penale nr. 258/28.06.2011 pronunţate de Tribunalul Alba – Secţia penală şi a extins efectele apelului inculpatului şi în privinţa soţiei sale, Constanţei Matei.  Dosarul celor doi soți care au fost arestați, anul trecut, pentru trafic de persoane a avut termen de judecată în 14 noiembrie 2011.

Cu privire la inculpatul Remus Matei, Curtea de Apel Alba Iulia a decontopit pedepsele aplicate în pedepsele componente şi a înlăturat sporul de pedeapsă de 3 ani aplicat la pedeapsa finală de 12 ani închisoare. Inculpatul a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare şi un an interzicerea unor drepturi şi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane în dauna părţii vătămate C.M., pentru care fusese achitat de prima instanţă. Instanța a mai interzis inculpatului şi exerciţiul dreptului de a fi tutore sau curator ca pedeapsă complementară pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori și a contopit pedepsele aplicate inculpatului Remus Matei în pedeapsa cea mai grea, de 12 ani închisoare şi 4 ani interzicerea unor drepturi, pe care inculpatul o va executa în final. Instanța a mai decis ca lui Remus Matei să îi fie menţinută starea de arest.

Cu privire la soția acestuia, Constanța Matei, Curtea de Apel Alba Iulia a decis interzicerea exerciţiului dreptului de a fi tutore sau curator ca pedeapsă complementară pentru comiterea infracţiunii de trafic de minori. Judecătorii au hotărât înlăturarea sporului de pedeapsă de 2 ani închisoare aplicat inculpatei, urmând ca în final aceasta să execute pedeapsa de 10 închisoare şi 3 ani interzicerea unor drepturi. De asemenea, a fost dispusă menţinerea măsurii preventive a obligării de a nu părăsi ţara.

Decizia Curţii de Apel Alba Iulia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în termen de 10 zile de la pronunţare.

Prin sentinţa Tribunalului Alba din 28.06.2011, inculpaţii Remus şi Constanța Matei au fost condamnaţi la 15 ani, respectiv 12 ani închisoare cu executare şi interzicerea unor drepturi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane, trafic de minori şi cerşetorie. Inculpatul Remus Matei este judecat în stare de arest preventiv, fiind reţinut din 16 septembrie 2010, în timp ce inculpata Constanța Matei este judecată în stare de libertate fiind luată faţă de aceasta măsura preventivă a obligării de a nu părăsi teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax