Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia: Condamnare definitivă a unui inspector silvic la închisoare cu suspendare, pentru luare de mită. Cel care i-a dat banii intră după gratii

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a pronunţat, joi, 22 mai, decizie definitivă în dosarul de corupţie în care un inspector silvic a fost acuzat de DNA pentru mită. Matei Bunea Domşa, inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendarea pedepsei, iar Valer Daniel Stan, la 6 luni de închisoare cu executare. Al doilea inculpat mai avea o condamnare anterioară, la un an şi o lună după gratii cu suspendare.

Curtea de Apel Alba Iulia a admis apelul declarat de DNA Alba Iulia împotriva sentinţei penale a Tribunalului Alba şi au dispus, în completarea sentinţei instanţei de fond, pedeapsă complementară de interzicere a unor drepturi pe o perioadă de un an pentru Matei Bunea Domşa şi confiscarea sumei de 1000 de lei.

Cele două persoane au fost trimise în judecată în luna mai 2013, de procurorii DNA – Serviciul Teritorial Alba Iulia, fiind reţinute la acea dată, pentru luare, respectiv dare de mită, într-un dosar referitor la furt de lemne din pădure.

Pentru Matei Bunea Domşa, inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, s-a reținut infracțiunea de luare de mită, iar pentru Valer Daniel Stan, persoană fără calitate specială, cea de dare de mită.

Procurorii au precizat în rechizitoriu că “în cursul lunii iulie 2011, inculpatul Bunea Domșa Matei, în calitate de inspector silvic în cadrul Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic și de Vânătoare Cluj-Napoca, a pretins și primit de la inculpatul Stan Valer suma de 1.000 lei pentru a nu-i aplica o amendă contravențională și pentru a nu confisca materialul lemnos (10 mc) pe care inculpatul Stan Valer Daniel l-a transportat fără a avea documente de proveniență”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax