Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia i-a achitat pe funcţionarii de la Finanţe acuzaţi de abuz în serviciu împotriva miliardarului Dorel Tamaş


Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia s-a pronunţat joi, 28 noiembrie, în dosarul în care Judecătoria i-a achitat pe patru funcţionari de la Administraţia Finanţelor Publice (AFP) Alba şi pe un expert judiciar, acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, de către procurorii DNA. Instanţa a menţinut decizia Judecătoriei privind achitarea inculpaţilor, cu unele modificări. În această cauză, parte civilă a fost o firmă a omului de afaceri albaiulian Dorel Tamaş, căutat cu mandat internaţional de arestare pentru înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Inculpaţii trimişi în judecată de DNA Alba Iulia în februarie 2010 sunt inspectorul Pamfil Gruian, şeful de birou Florin Horaţiu Stoica, consilierul juridic Nicolae Iordache, inspectorul Sorin Claudiu Creţiu. Aceştia au fost acuzaţi de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. Expertul judiciar Marian Creţiu este judecat pentru complicitate la abuz în serviciu contra intereselor persoanelor. De asemenea, Pamfil Gruian este acuzat şi de două infracţiuni de fals intelectual şi două infracţiuni de uz de fals.

Potrivit deciziei Judecătoriei Alba Iulia din 17 iunie, o parte din inculpaţi au fost achitaţi pe motiv că fapta nu există, iar alţii pentru că faptei îi lipseşte unul din elementele constitutive ale infracţiunii.

În rechizitoriul întocmit de procurorii DNA se arată că, în 31 ianuarie 2006 şi 10 aprilie 2006, Pamfil Gruian, cu ocazia desfăşurării executării silite a SC Cristian Prodimpex SA Alba Iulia, a întocmit două procese verbale de sechestru atestând în “fals” că două imobile (teren şi hală) au suprafeţe mai mici decât în realitate, procese verbale pe care le-a folosit în cadrul procedurii de executare silită a debitorului respectiv. De asemenea, în perioada anilor 2005 – 2007, Gruian Pamfil ar fi dispus, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, vânzarea unor bunuri ale acestei firme care nu au fost identificate şi evaluate ori au fost subevaluate. Societatea comercială, ce aparţine omului de afaceri Dorel Tamaş, ar fi fost prejudiciată cu suma de 934.030 euro.

Potrivit procurorilor, Gruian Pamfil ar fi fost ajutat în demersul său de ceilalţi angajaţi ai instituţiei în calitate de membri ai comisiei de licitaţie. Expertul judiciar a fost acuzat că, fără să se fi încheiat o înţelegere de natură contractuală între el şi AFP Alba Iulia, a întocmit un raport de evaluare privind bunurile care ar fi trebuit valorificate prin licitaţie fără a fi însă a fi identificate toate terenurile şi construcţiile. Societatea păgubită s-a constituit parte civilă în cauză cu suma de 8 milioane de euro în timp ce societatea Mercur Leasing IFN SA, care a achiziţionat bunurile scoase la licitaţie în 2007, s-a constituit parte civilă cu 708.159 euro. Prin decizia pronunţată, instanța de judecată a respins şi solicitările părţilor civile.

Miliardarul Dorel Tamaş este urmărit internaţional cu mandat de arest în lipsă din luna mai 2011. Este judecat la Curtea de Apel Târgu Mureş pentru infracţiuni de delapidare şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave. Procurorii îl acuză că a vândut ilegal hotelul Continental din Cluj-Napoca, producând un prejudiciu de două milioane de euro. În acelaşi dosar mai este acuzat de prejudicierea BCR cu o sumă de câteva milioane de euro.

În 2010 a fost inclus în Topul Forbes 500 miliardari cu o avere de 10 milioane de euro. Tamaş este plecat din ţară de la sfârşitul anului 2010. Firma Cristian Prodimpex SA este în faliment, la fel ca şi restul societăţilor ce aparţin controversatului om de afaceri. “Ţeapa” totală a miliardarului la bugetul statului şi faţă de ceilalţi creditori ai firmelor sale depăşeşte 20 de milioane de euro.ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

 1. avram iancu

  joi, 28.11.2013 at 14:49

  s-a facut dreptate. Acum DNA sa faca bine sa plateasca daunele morale si materiale suferite de cei tarati nelegal in acest proces…..Si nu numai DNA ci si si cei care au „determinat” DNA-ul sa faca o asemenea porcarie….

 2. mircea

  vineri, 29.11.2013 at 10:22

  da sa le plateasca bal si ceilalti sefi din finante care in incompetenta lor si slugarnnicia fata de cei ce i-au pus in posturi de conducere au folosit angajatii la randul lor ca pe niste slugi dobitoace !!
  desteptati-va functionarilor ,caci veti plati, de fapt oricum ei au platit scump slugarnicia inocenta !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Moment emoționant oferit de reprezentanta permanentă a Finlandei pe lângă UE. Ce a cântat de Ziua României, alături de soț

Publicat

Moment impresionant de Ziua Națională a României, oferit de reprezentantul permanent al Finlandei pe lângă Uniunea Europeană, ambasador Marja Rislakki, care a interpretat melodia „Ciobănaş cu trei sute de ori” şi a urat „La mulţi ani, România!” într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale, pe pagina de Facebook Romania in EU / România în UE.

„Cel mai bun lucru la sărbătoarea noastră sunt prietenii noştri! Un dar extrem de încântător primit de la reprezentanta permanentă din cadrul Reprezentanţei Permanente a Finlandei la UE, ambasador Marja Rislakki, cu ocazia #RONationalDay, care cu siguranţă va ajunge la inima oricărui român: Ciobănaş cu 300 de oi”, se arată în mesajul publicat marţi.

„O performanţă de excepţie a colegei mele, ambasadoarea Finlandei la UE, şi a soţului său! Multumesc Marja şi Pekka!, a scris ambasadorul Luminiţa Odobescu, Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Într-un mesaj transmis cu ocazia Zilei Naţionale a României, Luminiţa Odobescu a amintit, „devotamentul, dârzenia şi încrederea în destinul României” al celor care „au făcut posibil acest moment unic” din istoria ţării.

„A o sărbători înseamnă, în primul rând, a aduce un omagiu celor care au făcut posibil acest moment unic în istoria noastră, prin devotamentul, dârzenia şi încrederea lor în destinul României. Şi înseamnă, totodată, propria noastră promisiune făcută viitorului, speranţei, fără de care nicio împlinire nu ar fi posibilă”, a transmis Reprezentantul Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană.

Sursă: Stirile TVR

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO/VIDEO: Imaginile tristeții în Cetatea din Alba Iulia, de Ziua Națională. Orașul, pentru prima dată pustiu de 1 Decembrie

Publicat

Sub frigul pătrunzător, câțiva muncitori înghețați măturau de zor zona dintre Catedrala Încoronării și Monumentul Centenarului. Lângă ei, cineva făcea probe de microfon pentru un mic eveniment programat pe parcursul zilei. 

La ora 8 dimineața, Cetatea Alba Carolina din Alba Iulia era, pentru prima dată din 1990 încoace, pustie de 1 Decembrie.

Citește și MESAJE de ZIUA ROMÂNIEI. Felicitări și urări de 1 Decembrie 2020

Mulțimile de oameni veniți din toate colțurile țării, soliile din regiunile istorice, steagurile tricolore și bucuria sărbătorii naționale sunt doar imagini ale anilor trecuți. Imaginile prezentului sunt imaginile tristeții unui oraș care trece prin epidemia de coronavirus, în cea mai importantă zi din an.

Comercianții aflați pe esplanada din zona statuii lui Mihai Viteazul pregătiseră deja vinul fiert și ceaiul fierbinte, dar în Piața Cetății nu era nimeni.

Alba Iulia, 1 Decembrie 2020

Un bărbat sosit la Alba Iulia cu gândul că îl va vedea pe președintele Iohannis, căuta pe cineva să îi facă o fotografie în ”Cetatea Marii Uniri” și a găsit cu greu o femeie care trecea prin zonă.

Un alt bărbat a venit doar pentru a hrăni porumbeii, care l-au înconjurat imediat. În total, trei oameni îndurând cele – 5 grade Celsius.

Autoritățile locale au votat în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență pentru ridicarea carantinei instituite în oraș în ultimele 2 săptămâni, din cauza incidenței crescute a cazurilor de COVID.

Pe parcursul nopții însă, autoritățile centrale au întors decizia și au hotărât carantină pentru alte 7 zile.

Decizia a fost anunțată de dimineață, în jurul orei 6,00.

Pe parcursul zilei, autoritățile au pregătit un program, însă în contextul carantinei, este puțin probabil ca oamenii din oraș să poată participa, în condițiile în care vor putea ieși din casă doar cu declarație.

Citește și: Ziua Națională la Alba Iulia. PROGRAMUL OFICIAL din 1 DECEMBRIE 2020. Ceremonie militară în cadru restrâns, evenimente online

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO-COLAJ: 1 Decembrie 2016 – 2019, la Alba Iulia: Spectacol de artificii, ONLINE, de Ziua Națională a României

Publicat

Din cauza epidemiei de coronavirus, Ziua Națională a României din acest an a fost o sărbătoare atipică de 1 Decembrie, la Alba Iulia.

În orașul Marii Uniri sărbătoarea nu a fost cu fast, cum eram obișnuiți din anii precedenți.

Fără paradă militară, fără masă populară, fără concerte în Piața sau șanțurile Cetății și … fără focuri de artificii.

Mai mult, autoritățile au prelungit măsura carantinării municipiului pentru încă șapte zile. Astfel că toate evenimentele care au rămas în programul din acest au fost transmise online, pe rețelele de socializare.

Pentru că spectacolul de artificii cu care erau obșnuiți albaiulienii la finalul Zilei Naționale a fost anulat, am creat un colaj video cu spectacolele din anii precedenți, 2019, 2018, 2017 și 2016 pe care vă invităm să îl urmăriți.

La mulți ani români, la mulți ani România! 

 

 

Citeste mai mult
Publicitate

ECONOMIE

„Bonus de pandemie” de 1.000 de euro, pentru angajaţii din Germania ai unei companii cu două fabrici în județul Alba

Publicat

Una dintre cele mai mari companii, cunoscute la nivel internaţional, care deţine două dintre fabrici în județul Alba, a anunţat că va acorda un „bonus de pandemie” de 1.000 de euro angajaţilor săi.

Producătorul auto Daimler AG va acorda angajaţilor germani „bonus de pandemie” de 1.000 de euro pentru a compensa costurile economice şi personale, cum ar fi obligativitatea purtării măştii şi lucrul de acasă, transmite Reuters.

„Din cauza pandemiei de coronavirus (COVID-19), 2020 a fost un an extrem de dificil. În timpul acestei perioade extraordinare, compania s-a putut întotdeauna baza pe flexibilitatea şi disponibilitatea forţei de muncă”, a afirmat directorul Departamentului de resurse umane al Daimler, Wilfried Porth.

Aproximativ 160.000 de angajaţi din Germania sunt eligibili pentru a beneficia de bonus, a anunţat marţi compania.

Daimler deţine divizia de lux Mercedes-Benz şi brandul Smart.

În România, Daimler are două unităţi de producţie Star Transmision și Star Assembly, la Cugir şi la Sebeş.

sursa: Agerpres

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate