Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia, loc de pedeapsă pentru judecătorii „problemă”: Clujeanul Gabriel Năsui, mutat disciplinar timp de 6 luni

Publicat

Pedepsit pentru conflict de interese și pentru că a dat soluție favorizabilă în cazul unui om de afaceri, un judecător din Cluj-Napoca a fost mutat disciplinar la Curtea de Apel Alba Iulia. Este vorba despre Gabriel Năsui, care, în următoarele 6 luni, va funcționa ca judecător la Alba Iulia. După mai multe luni de procese, această măsură a fost luată de Înalta Curte de Casație și Justiție, care a înlocuit astfel sancțiunea disciplinară a excluderii judecătorului din magistratură.

Magistraţii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus luni respingerea acţiunii de excludere din magistratură, a judecătorului clujean Gabriel Năsui, de către Consiliul Superior al Magistraturii şi au transformat-o în mutare disciplinară pentru 6 luni, la Curtea de Apel din Alba Iulia.

Judecătorul Gabriel Năsui a fost exclus din magistratură în iunie 2013 de către Consiliul Superior al Magistraturii, după ce a fost acuzat în presă că a petrecut un sejur într-o staţiune elveţiană, alături de un om de afaceri, faţă de care a dispus ulterior o soluţie favorabilă, într-un litigiu comercial.

Presa (ziarul Evenimentul Zilei) a publicat atunci şi o fotografie cu judecătorul în jacuzzi alături cu cel pe care avea să îl judece în mod favorabil.

În urmă cu doi ani, Gabriel Năsui a mai primit o sancţiune disciplinară, prin care salariul i-a fost cu diminuat cu 15 % timp de 3 luni, pentru conflict de interese, după ce şi-a favorizat soţia.

La termenul din 5 mai 2014, Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus mutarea disciplinară a judecătorului Gabriel Năsui la Curtea de Apel Alba Iulia:

„Decizia civilă nr. 66 Admite recursul declarat de Năsui Gabriel Adrian împotriva hotărârii nr. 12/J din 19 iunie 2013 a Consiliului Superior al Magistraturii – Secția pentru judecători în materie disciplinară. Casează în parte hotărârea atacată, în sensul că respinge, ca neîntemeiată, acţiunea disciplinară privind săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. m din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Înlocuieşte sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură, prevăzută de art. 100 lit. e din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu cea a mutării disciplinare pe o perioadă de 6 luni la Curtea de Apel Alba – Iulia, prevăzută de art.100 lit. c din Legea nr. 303/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. a din Legea nr. 303/2004, în reglementarea în vigoare anterior modificării intervenite prevederilor menţionate prin Legea nr. 24/2012 şi respectiv, de art. 99 lit. i) teza 1 din Legea nr. 303/2004, republicată , cu modificarile şi completările ulterioare, în forma ulterioară intrării în vigoare a Legii nr. 24/2012. Menţine celelalte dispoziţii ale hotărârii definitive pronunţată în şedinţa publică de la 5 mai 2014”, a dispus ÎCCJ.

Decizia este definitivă și va fi pusă în aplicare în următoarele zile, după ce Ministerul Justiției va aproba acest lucru.

Sursa foto: luju.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax