Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia: Nou termen de judecată în dosarul „Pomponio”

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia are pe rol astăzi un nou termen de judecată în dosarul Pomponio în care sunt acuzați de, printre altele, de conflict de interese și complicitate la evaziune fiscală.

Reamintim că, unul dintre inculpații din Dosarul “Pomponio” a cerut Curții de Apel Alba Iulia, la termenul anterior, permisiunea de a părăsi granițele țării, pentru câteva zile. Este vorba despre Ioan Mihail Sârbu, care ar dori să se deplaseze în străinătate, în interes de serviciu. Instanța i-a admis solicitarea.

Sârbu va putea părăsi țara în intervalul 28 iulie-2 septembrie, pentru a se deplasa în Germania în interes de serviciu. Decizia Curții nu este definitivă și poate fi atacată cu recurs la ÎCCJ în termen de 24 de ore.

Reamintim că instanța albaiuliană a admis, la data de 26 aprilie 2012 , cererile de liberare provizorie sub control judiciar formulate de inculpaţii Sârbu Mihail Ioan şi Ispas Dănuţ Ioan, iar, la data de 11 mai 2012, pentru inculpaţii Dobra Ioan şi Conţan Dorin Nicolae. După ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins, în 7 mai 2012, respectiv 18 mai 2012, recursurile formulate de D.I.I.C.O.T., cei 4 inculpaţi trimişi în judecată în stare de arest în acest dosar au fost puşi în libertate cu obligaţia de a nu părăsi localitatea de domiciliu şi de a respecta celelalte obligaţii stabilite de instanţă.

Inculpaţii sunt acuzaţi în principal de constituirea, aderarea sau sprijinirea unui grup infracţional nestructurat, cu o existenţă în timp, care acţionează coordonat şi specializat în ce priveşte membrii grupării, în scopul săvârşirii unor infracţiuni grave de evaziune fiscală. În sarcina celor 5 funcţionari publici cu atribuţii de control, angajaţi ai D.G.F.P. Alba trimişi în judecată în acest dosar s-au reţinut şi săvârşirea infracţiunilor de favorizarea a infractorului şi omisiunea sesizării organelor judiciare. Cei 4 inculpaţi ce au fost trimişi în judecată în stare de arest preventiv sunt acuzaţi şi de săvârşirea infracţiunilor de conflict de interese, fals în declaraţii şi complicitate la evaziune fiscală.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax