Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia, precizări despre ședințele de judecată și programul de lucru, în contextul noilor restricții

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia a făcut precizări legate de activitatea la instanță, în contextul restricțiilor care au intrat în vigoare de luni, 25 octombrie.

Activitatea va continua cu respectarea programării ședințelor de judecată anunțate anterior, fără modificarea programului de lucru cu publicul.

Vezi Noile RESTRICȚII din toată țara. Carantină de noapte, magazine deschise până la 21.00, certificat verde la acces în instituții

Se vor menține și, după caz, adapta măsurile de protecție sanitară și de organizare.

Anterior, Consiliul Superior al Magistraturii a precizat că activitatea instanțelor și parchetelor de pe lângă acestea se va desfășura în aceleași condiții ca și cele anterioare, atât în ceea ce privește actul de judecată și de urmărire penală, cât și ceea ce privește accesul justițiabililor în sediile acestora.

Anunțul de la Curtea de Apel Alba Iulia:

”Anunț important privind desfășurarea activității de înfăptuire a justiției la Curtea de Apel Alba Iulia și instanțele din circumscripția teritorială începând din 25.10.2021

Având în vedere reglementările și măsurile cuprinse în HG nr.1130/22.10.2021 care se aplică din 25.10.2021, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, văzând prevederile Hotărârii nr. 734/12.05.2020 a Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, cu modificările ulterioare, dispozițiile stabilite prin decizia Președintelui Curții de Apel Alba Iulia nr.40/2020, Curtea de Apel Alba Iulia face următoarele precizări:

Începând cu data de 25.10.2021, Curtea de Apel Alba Iulia şi instanţele din circumscripţia teritorială își continuă activitatea cu respectarea programării ședințelor de judecată anunțate anterior, fără modificarea programului de lucru cu publicul afișat la compartimentele publice, dar cu menținerea și, după caz, adaptarea măsurilor de protecție sanitară și de organizare necesare pentru desfășurarea activității instanțelor în condiții de maximă siguranță pentru sănătatea tuturor participanților la actul de justiție.

În măsura în care vor fi stabilite măsuri suplimentare privind accesul în instanțe sau desfășurarea ședințelor de judecată vom face publice de îndată modificările survenite.

Având în vedere riscul actual pentru sănătatea publică cauzat de numărul mare de infectări cu virusul SARS-CoV-2, recomandăm tuturor persoanelor care au termene de judecată în perioada următoare să evite prezența la sediul instanței, în cazul în care aceasta nu este absolut necesară, să respecte cu strictețe intervalele orare pentru care sunt programate cauzele în care sunt implicate, cu limitarea staționării în incinta instanței doar pentru timpul strict necesar îndeplinirii obligațiilor judiciare sau profesionale, folosirea exclusiv a mijloacelor electronice de comunicare cu instanța, de transmitere a documentelor și de informare disponibile permanent la nivelul instanței, în special aplicațiile Dosar Electronic și „TDS” (Trimitere Document Securizat) și nu în ultimul rând, respectarea tuturor măsurilor de protecție și prevenție recomandate de autoritățile sanitare.

Ne exprimăm speranța că, prin continuarea implementării cu succes a acestor recomandări, care depinde în mare măsură și de conduita responsabilă a publicului din instanțe, vom reuși să trecem împreună cu bine peste această perioadă dificilă”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax