Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Alba Iulia: Serghei Gorbunov se opune pedepsei de 16 ani de închisoare cu executare pentru tâlhărie

Publicat

Serghei Gorbunov, unul dintre cei mai mediatizaţi infractori din ultimii ani, s-a aflat, marţi, la Curtea de Apel Alba Iulia, instanţă abilitată să judece recursul formulat de acesta în dosarul de tâlhărie de la Deva. Gorbunov a fost condamnat în aprilie 2008 la 16 ani de închisoare cu executare şi expulzarea de pe teritoriul României, după ispăşirea pedepsei, pentru jefuirea administratorului unei case de schimb valutar din Deva.

Serghei Gorbunov se opune pedepsei primite, iar dosarul a avut marţi primul termen de judecată la Curtea de Apel Alba Iulia. Magistraţii au decis amânarea judecării cauzei pentru 11 octombrie după ce inculpatul a solicitat timp pentru angajarea unui apărător şi studierea dosarului.

Tribunalul Hunedoara l-a condamnat pe Gorbunov la 13 ani de închisoare cu executare şi l-au obligat la plata unor daune materiale de 50.000 de lei, echivalentul sumei furate de la administratorul casei de amanet. Acesta mai trebuie să plătească 8.000 de lei daune morale, iar, după ispăşirea pedepsei, din motive de siguranţă, Gorbunov va fi expulzat de pe teritoriul României. Inculpatul speră ca pedeapsa primită să-i fie redusă de magistraţii din Alba. La această pedeapsă se adaugă alţi trei ani de închisoare, ca urmare a contopirii pedepsei cu condamnările pe care Gorbunov le-a primit în trecut, date de magistraţii Tribunalului Constanţa şi ai Tribunalului Braşov, pentru comiterea unor tentative de omor. Acesta va avea de executat, în final, 16 ani de închisoare.

Serghei Gorbunov, cetăţean moldovean născut la Chişinău, este acuzat că, în data de 8 aprilie 2003, împreună cu un complice, l-a jefuit pe Sorin Dumitreasă, patronul unei case de schimb valutar din Deva.

Cei doi l-ar fi aşteptat pe administrator în scara blocului în care acesta locuia. Din rechizitoriul întocmit în cauză rezultă că Gorbunov l-a lovit pe Dumitreasă în cap cu un levier, după care i-a luat borseta în care se aflau aproape 70.000 de lei şi a fugit. Dumitreasă a ripostat, luptându-se cu jefuitorii. Pe Gorbunov l-ar fi aruncat prin geamul de la uşa de intrare în bloc, dar acesta a reuşit să scape. Patronul casei de schimb valutar a fugit după el şi l-a ajuns din urmă, într-o parcare din apropierea blocului, dar, din pricina loviturilor primite în cap, nu a mai reuşit să-l imobilizeze.

Complicele lui Gorbunov nu a fost identificat nici până în prezent. Serghei Gorbunov a intrat în atenţia presei şi a justiţiei ca fiind autorul unui dublu asasinat comis la Braşov, la începutul lui 2009, în urma căruia doi angajaţi ai unei case de schimb valutar au fost împuşcaţi mortal şi al treilea a fost rănit grav, de jefuitori.

Sursa Foto: Realitatea.net

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax