Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Curtea de Apel Bucureşti a decis: Certificatul de urbanism pentru proiectul de la Roşia Montană este valid

Publicat

Curtea de Apel Bucureşti a confirmat validitatea certificatului de urbanism pentru Proiectul Roşia Montană şi a respins cererea de suspendare a documentului emis de către Roşia Montană Gold Corporation (RMGC). În consecință, atât Certificatul de Urbanism, cât și documentația PUZ-PUG sunt în vigoare și perfect aplicabile. Aceasta este cea de-a zecea decizie favorabilă obţinută de RMGC în ultimele 15 luni.

Reamintim că vineri, 27 mai, Tribunalul Cluj a respins cererea înaintată de Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu și Asociația Alburnus Maior de suspendare a hotărârii Consiliului Local nr. 1/2009 (HCL 1/2009) cu privire la planul de urbanism general (PUG) al comunei şi planul de urbanism zonal (PUZ) pentru Zona de dezvoltare industrială Roşia Montană.

“Odată aprobat, proiectul Roșia Montană va contribui cu aproape 1% la PIB-ul României, chiar dacă unele ONG-uri se opun constant dezvoltării economice și sociale a unei zone foarte sărace a țării. Am câștigat zece procese majore în ultimul an și jumătate, toate inițiate de ONG-uri, și suntem convinși că proiectul minier Roșia Montană va fi un model de dezvoltare responsabilă”, a declarat Dragoş Tănase, director general al RMGC.

Potrivit conducerii RMGC „Proiectul minier de la Roșia Montană aduce peste 4 miliarde de dolari în economia României, în mod nemijlocit, ceea ce va genera o contribuţie totală potenţială la PIB de 19 miliarde USD incluzând efectele de multiplicare, conform estimărilor din 2010 ale specialiştilor britanici de la Oxford Policy Management. Proiectul va genera mii de locuri de muncă, respectând legislaţia de mediu din România şi Uniunea Europeană şi contribuind, în acelaşi timp, la conservarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax