Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel: Cinci interlopi din Alba Iulia, condamnați definitiv la închisoare pentru o bătaie din anul 2009

Publicat

andrei daramusCinci interlopi din Alba Iulia au fost condamnaţi definitiv la pedepse cu închisoarea pentru o încăierare din anul 2009. Printre aceştia se află fraţii Claudiu şi Cozmin Sibişean, dar şi foştii boxeri Andrei Dărămuş şi Iulian Cibu. Decizia a fost pronunţată la Curtea de Apel, instanţă care a decis rejudecarea procesului pentru un al şaselea inculpat implicat în bătaie

Decizia de condamnare a fost pronunţată miercuri, 18 noiembrie 2015. Toţi cei cinci membri ai lumii interlope locale au primit pedepse cu suspendare condiţionată. Astfel, Claudiu Sibişean a fost condamnat la 2 ani de închisoare, fratele acestuia Cozmin Sibişean a primit 1 an de închisoare, Andrei Dărămuş a primit 2 ani de închisoare, în timp ce Iulian Cibu şi Gheorghe Ovidiu Bîrluţ au fost condamnaţi fiecare la câte 3 ani de închisoare. Pedepsele au fost supendate pe perioada cuprinse între 3 şi 5 ani.

În cazul unui al şaselea inculpat, Viorel Onea, Curtea de Apel a hotărât rejudecarea procesului de la instanţa de fond. Bătaia dintre interlopi a avut loc în 2009, în zona unei terase din Alba Iulia administrată de fraţii Sibişean. Inculpaţii au fost trimişi în judecată abia în 2012. Parte civilă este Spitalul Judeţean Cluj unde a ajuns Viorel Onea, care s-a ales în urma loviturilor cu trei dinţi rupţi şi lovituri dure la maxilar. Poliţia a precizat la momentul respectiv că a fost vorba despre un conflict spontan. Dărămuş, Cibu şi Bîrluţ se plimbau e Bulevardul Transilvaniei când l-au văzut pe Viorel Onea la terasa respectivă, care se întorsese recent din străinătate.

Între aceştia a izbucnit un conflict în care au intervenit şi fraţii Sibişean. S-au aplicat lovituri de ambele părţi, iar cel mai şifonat a ieşit Viorel Onea care a ajuns la spital.

„I. Admite apelul declarat de inculpatul Onea Viorel împotriva sentinţei penale nr. 97/04.03.2015 pronunţată de Judecătoria Alba – Iulia în dosar penal nr. 4467/176/2012. Desfiinţează sentinţa penală atacată şi dispune trimiterea cauzei spre rejudecare aceleiaşi instanţe de fond, Judecătoria Alba – Iulia, numai cu privire la inculpatul Onea Viorel.

Ultimul act procedural rămas valabil este încheierea din 05.03.2013. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale atacate, mai puţin dispoziţiile privind obligarea inculpatului Onea Viorel la plata cheltuielilor judiciare către stat, pe care le înlătură. II. Respinge ca nefondate apelurile declarate de inculpaţii: Sibişean Mircea Claudiu, Sibişean Cosmin Stelian, Dărămuş Andrei Vasile, Cibu Iulian şi Bîrluţ Gheorghe Ovidiu împotriva aceleiaşi sentinţe penale. III.

În baza art. 275 al.2 C.pr.pen. obligă pe inculpaţii: Sibişean Cosmin Stelian, Dărămuş Andrei Vasile, Cibu Iulian şi Bîrluţ Gheorghe Ovidiu să plătească statului suma de câte 400 lei fiecare cu titlu de cheltuieli judiciare în apel, iar pe inculpatul Sibişean Mircea Claudiu suma de 660 cu acelaşi titlu, din care suma de 260 lei reprezentând onorariul apărătorului din oficiu desemnat pentru acest inculpat va fi avansată din fondurile Ministerului Justiţiei. Definitivă”, se afirmă în minuta deciziei de la Curtea de Apel.

Aproape toţi inculpaţii au la activ condamnări cu suspendare sau executare, unii fiind deja pentru perioade mai lungi sau mai scurte în arest preventiv. Claudiu Sibişean este condamnat definitiv la 7 ani de închisoare într-un alt dosar pentru iniţiere şi constituire grup infracţional organizat.

Bărbatul a fost prins recent în Germania şi adus în ţară pentru executarea pedepsei. Cozmin Sibişean a primit în acelaşi dosar 3 ani cu executare. Acesta s-a predat la poliţie şi a executat restul de pedeapsă. Andrei Dărămuş mai are două condamnări cu suspendare pentru lovire. De asemenea, în dosarul ”utilajelor furate din UE” luptătorul de K1 a primit la prima instanţă pedeapsa de 7 ani şi 6 luni cu executare. Tot în acest dosar, Viorel Onea a primit 5 ani şi 6 luni în regim de detenţie. Cauza este în faza contestaţiei la Înalta Curte de Casaţie. Iulian Cibiu are şi el o pedeapsă definitivă de 3 ani de închisoare cu suspendare.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax