Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Curtea de Apel Târgu Mureș: Avocata Doina Scutea află sentința în Dosarul „Corupție la finanţe” în data de 28 iunie

Publicat

Curtea de Apel Târgu Mureș a finalizat judecata în Dosarul „Corupție la finanțe”, în care este judecată avocata Doina Scutea și fostul director al DGFP Alba, Ștefan Anghel Bogin. La termenul de luni, 18 iunie 2012, instanța a amânat pronunțarea pentru data de 28 iunie. Judecarea dosarului a durat aproximativ un an și jumătate, iar, pe lângă Doina Scutea și Ștefan Anghel Bogin, în acest caz au mai fost trimiși în judecată omul de afaceri Alexandru Duca și foștii ofițeri de informații Claudiu Vulpe și Radu Bogdan.

Reamintim că avocata Doina Scutea a solicitat strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Alba Iulia, anul trecut, pe motiv că aici nu s-ar putea realiza o judecată corectă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis ca dosarul să fie strămutat la Curtea de Apel Târgu Mureş.

Avocata este acuzată de tentativă la infracţiunea de înşelăciune, trafic de influenţă şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. În acelaşi dosar este judecat şi fostul director DGFP Alba, Anghel Bogin, foştii ofiţeri SIE Claudiu Vulpe şi Radu Bogdan şi omul de afaceri Alexandru Duca, pentru trafic de influenţă.

Inculpaţii au fost trimişi în judecată pentru următoarele infracţiuni:

Doina Scutea, decanul Baroului Alba – trafic de influenţă; tentativă la infracţiunea de înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave; două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată;

Anghel Ştefan Bogin, fost director la Directia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Alba – cumpărare de influenţă; instigare neurmată de executare la comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice, dacă funcţionarul public a obţinut pentru altul un avantaj patrimonial;

Alexandru Duca, administrator de fapt al SC Fonduri Structurale şi de Coeziune SRL Alba Iulia – două infracţiuni de cumpărare de influenţă; complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă; delapidare; fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată (10 acte materiale); spălare de bani.

Vasile Claudiu Vulpe, arestat preventiv în altă cauză, pentru infracţiuni de crimă organizată, fost ofiţer SIE – două infracţiuni de cumpărare de influenţă; complicitate la infracţiunea de cumpărare de influenţă.

Radu Bogdan, administrator al unei societăţi comerciale, fost consilier în cadrul Ministerului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii – două infracţiuni de trafic de influenţă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax