Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, împotriva taxei de poluare impusă de Ministerul Mediului

Publicat

Varianta modificată a taxei auto care a stârnit atâtea nemulțumiri nu a intrat în vigoare, însă ministrul Mediului vorbește din nou despre ideea înlocuirii acestei taxe cu una “generală de poluare”, care să fie plătită anual de şoferi, în funcție de cât poluează mașina.

Ideea nu este nouă, însă ministrul Borbely declara recent că deocamdată se va merge pe varianta actuală, care este pe cale de a fi oricum modificată. Proiectul noii taxe auto a fost publicat în iunie și taxa ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie, însă acest lucru s-a amânat până la un termen necomunicat.

Proiectul de lege privind noua taxă auto prevedea, în forma redactată în 17 iunie, ca aceasta să fie redusă cu circa 30% de la 1 iulie 2011, dată de la care să înceapă şi procedurile de restituire a unei diferenţe de bani către proprietarii de maşini deja înmatriculate în ţară. Documentul a fost însă refăcut prin eliminarea datei de 1 iulie 2011, fără să fie stabilit un alt termen, astfel că momentul la care ar urma să fie introdusă taxa auto redusă cu 30% şi să înceapă restituirea banilor a devenit incertă.

Sistemul actual al taxei auto va fi modificat însă după ce Curtea de Justiţie a Comunităţilor Europene a arătat, într-un punct de vedere exprimat la cererea unei instanţe româneşti, că taxa de primă înmatriculare încalcă legislaţia Uniunii Europene, întrucât produce un dezavantaj la vânzarea maşinilor second-hand din alte state pe teritoriul României.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax