Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Cutremure de mică intensitate, în lanţ, în interval de 20 de minute

Publicat

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului a sesizat, joi după-amiaza, producerea a şase cutremure cu intensităţi între 2 şi 2,6 grade pe scala Richter, în Câmpia Română, în zona oraşului Sinaia, în intervalul orar 15.23-15.41.

Primele trei cutremure s-au produs la o adâncime de 15 km, al patrulea la 16 km, al cincilea la 14 km şi al şaselea la 17 km. Localităţile apropiate epicentrului cutremurului au fost Câmpina, Valea Doftanei, Comarnic, Băicoi şi Slănic.

De asemenea, alte două cutremure s-au produs cu circa două ore mai devreme, unul în Transilvania, cu o intensitate de 2,6 grade şi la o adâncime de 84km, iar celălalt în Vrancea, cu magnitudinea de 2,8 grade.

Menţionăm că Institutul Român de Seismologie Aplicată (IRSA) şi App&Go au lansat prima aplicaţie de avertizare seismică pe Iphone, care anunţă eventualitatea unui cutremur de peste 4,8 grade cu 30 de secunde, respectiv un minut înainte de producerea acestuia. Aplicaţia poate fi accesată pe Appstore, sub denumirea de „Alertă Cutremur Vrancea”.

Foto: arhivă

Andra TOTH

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax