Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă e vineri, e piață volantă la Alba Iulia: Faceți-vă cumpărăturile de Paște direct de la producătorii locali

Publicat

piata volanta

Administrația din Alba Iulia anunță din nou deschiderea pieței volante din municipiu. Începând de vineri, ora 08.00, albaiulienii se vor putea aproviziona de Paște cu alimente  proaspete direct de la producători. Piața va fi amplasată în parcarea fostei policlinici din cartierul Cetate.

Inițiativa aparține Consiliului Județean Alba care împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia, sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a produselor lactate din gospodăriile proprii.

În acest mod sunt eliminate verigile intermediare iar producatorii agricoli sunt ușor de identificat. Câștigul va fi cu siguranță atât al vânzătorilor care își pot vinde mai ușor produsele într-un cadru adecvat cât si al cumpărătorilor care găsesc aici produse proaspete, de calitate din gospodăriile sau fermele din județ.

Încrederea micilor producători în funcționalitatea acestui tip de piață a crescut iar acest lucru s-a concretizat prin creșterea numărului fermierilor de la un an la altul și prin creșterea ofertei de produse sănătoase, proaspete, direct de la producător.

Acest tip de piatță este funcționala pe termen lung în măsura în care cumpărătorii încurajează consumul de produse agroalimentare locale. Acesta este de fapt și scopul organizației Slow Food Alba Transilvania din județul Alba, inițiată de Consiliul Județean Alba, organizație care promoveazaă un stil de hrană sănătos cu produse alimentare furnizate de micii fermieri locali.

Piața organizată are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piață, are asigurate servicii de salubritate și sursă de apă iar toate acestea sunt puse la dispoziția producatorilor în mod gratuit.

Organizatorii au elaborat și un regulament de funcționare pe care comercianții trebuie să îl respecte și care asigură o bună desfașurare a acestei activitati, dupa modelul piețelor volante europene.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. toma

    luni, 29.04.2013 at 15:24

    Ati comparat, vreodata preturile din piata veche cu cele din ,,volanta,, ? Faceti-o si veti afla adevarul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax