Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacă faci depozit la bancă, riști să scoți mai puțini bani decât ai pus. Dobânzi mai mici decât comisioane

Publicat

bani

Băncile nu se grăbesc să mărească dobânzile la depozite, deşi Banca Naţională le-a dat suficiente motive să o facă. Cine-şi pune astăzi economiile într-un depozit bancar riscă să retragă mai puţini bani decât a depus, din cauza dobânzilor mici care abia depăşesc 1%, dar şi a comisioanelor bancare. 

Băncile nu au nici un interes să atragă bani prin creşterea dobânzilor la economii: în ianuarie aveau lichidităţi de aproape 20 de miliarde de lei, pe care au preferat să le depună pe termen scurt în Banca Naţională. De acolo au câştigat mai mult: banca centrală acordă bonificaţie de 1,25%.

Economiile românilor au ajuns la 108 miliarde de lei. Oamenii au pus deoparte mai mulţi bani chiar dacă bancherii nu se grăbesc să urce bonusurile pentru depozite, deşi ar fi avut motive. Banca Naţională a mărit de două ori dobânda-cheie anul acesta. Faţă de ea, dobânda medie la depozitele bancare este la jumătate.

Sursă: Digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax