Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dacia Duster, inclusă de englezi în topul celor mai bune mașini 4×4, alături de Land Rover Defender, Mercedes G Class și Jeep

Publicat

Dacia Duster intră în clasamentul celor mai bune mașini 4×4 sau off-road. Este opinia jurnaliștilor britanici de la Autocar, care au prezentat recent topuri 2023 ale celor mai bune autovehicule, pe categorii.

La secțiunea 4×4 off-road, au fost luate în considerare preferințe ce țin de capabilitatea autoturismului pe teren accidentat, opțiuni speciale sau performanța combinată cu cea de pe asfalt.

Englezii descriu Duster ca fiind mașina care-ți oferă ce ai nevoie astfel încât să poți aborda cu încredere zonele sălbatice ale naturii.

Printre calitățile de off-road, se regăsesc garda la sol destul de bună și masa vehiculului relativ mică, ce permit depășirea unor obstacole ce ar încurca alți rivali mai grei.

Duster nu mai este atât de ieftin ca în trecut (nu mai este disponibilă versiunea entry-level cu tracțiune integrală) însă puțin sub 21.000 de lire pentru versiunea Expression dCi 115 4×4 reprezintă un preț bun, indiferent de tipul de vehicul (veți găsi mai greu un supermini dotat similar pentru suma aceasta, în prezent), scrie autocar.co.uk

Englezii mai amintesc că Duster 2 se descurcă bine și pe șosea și se simte mai modernă și compact față de modelul anterior. Direcția este descrisă ca fiind precisă, controlul caroseriei – bun și aderența – mai mult decât suficientă. De asemenea, suspensia combinată cu anvelopele de profil înalt oferă confort atât pentru călătorii mai lungi, cât și în cazul denivelărilor din carosabil, mai scrie sursa citată.

Mai sunt menționate motorul diesel ce reacționează bine, confortul interior, bine echipat și spațios. Chiar dacă îi sunt recunoscute performanțele off-road, britanicii spun că Duster ”se stimte mai degrabă <ca acasă>, pe șosea”.

Celelalte modele incluse de britanici în clasament 2023

În topul realizat de Autocar, pe primul loc este Land Rover Defender, urmat de Jeep Wrangler, Toyota Land Cruiser și Mercedes-Benz G-Class. În clasament mai sunt incluse Land Rover Discovery, Ineos Grenadier, Ford Ranger Raptor, Suzuki Jimny și Ssangyong Rexton.

Dacia Duster a intrat în clasament pe locul 10.

foto: dacia.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax