Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Dacia Spring își pierde iarna o jumătate din autonomie, dar bate Tesla Model 3. Rămâne cea mai eficientă mașină a anului 2022

Publicat

Dacia Spring își pierde iarna o jumătate din autonomie, dar bate Tesla Model 3. Totodată, testele arată că este cea mai eficientă mașină a anului 2022.

Dacia Spring are o autonomie oficială WLTP de 305 kilometri. Green NCAP a spus că a reușit să parcurgă doar 141 de kilometri, în cel mai rău scenariu, cu un consum de energie de 23 kWh/100 km (4,3 mi/kWh).

WLPT este procedura de testare a vehiculelor ușoare armonizate la nivel mondial (Worldwide Harmonised Light Vehicle Test Procedure) și este cea mai cuprinzătoare procedură de testare menită să evalueze nivelurile de emisii ale mașinilor și economia de combustibil.

Citește și Dacia a anunțat prețul din România pentru modelul JOGGER HYBRID. Când primesc mașina cei care o comandă în ianuarie 2023

La testele realizate în condiții de temperaturi scăzute, a rezultat un consum de energie de 22,5 kWh/100 km (2,7 mi/kWh). Asta înseamnă că Spring pierde iarna mai mult de jumătate din range.

Prin comparație, Tesla Model 3 are o notă mai mică pentru testele în mediu rece decât Dacia și asta pare să aibă legătură cu cât de multă energie necesită.

Nevoia de energie a Modelului 3 este cu 72% mai mare în condiții de iarnă.

Modelul 3 a avut 10 din 10 la indicele aerului curat, 9,6 la indicele de eficiență energetică și 9,8 la indicele gazelor cu efect de seră.

Dacia Spring, cu acumulatorul său răcit cu aer, a obținut nota 10, 9,8 și, respectiv, 10.

În aceste condiții, concluzionează cei de la Green NCAP, Dacia Spring rămâne cea mai eficientă mașină testată în 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Jean

    miercuri, 30.11.2022 at 22:04

    Da!!! Si cu temperatura din interior egala cu cea de afara😂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax