Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacia va produce exclusiv mașini electrice din 2035. Decalajul față de Renault s-a redus la 4 ani

Publicat

Decalajul tehnologic dintre Dacia şi Renault s-a redus la circa patru ani, iar inovaţiile prezente acum pe modelele constructorului francez vor fi implementate mai repede şi pe automobilele produse la Mioveni. 

Constructorul va produce după 2035 exclusiv maşini electrice, inclusiv la Mioveni. Grupul Renault va „electrifica“ treptat gama Dacia pe măsură ce presiunea viitoarelor norme poluare va fi tot mai mare, iar la Mioveni sunt şanse să fie produse motoare electrice şi baterii, potrivit Mediafax.

În prezent în România Grupul Renault mai produce la Mioveni pe lângă maşini şi motorul de 1.0 litri TCe, cel de 0,9 TCe şi cel de 1,2 litri, dar şi cutii de viteze. Dacă acum tot ce se produce la Mioveni depinde 100% de motorul pe benzină, după 2035 întreaga producţie de motoare şi transmisii va înceta din cauza limitărilor impuse de Comisia Europeană.

Investiții la Mioveni

„În 2035 toate modelele Dacia vor fi electrice, este un pas pe care îl vom face şi vom electrifica şi uzina de la Mioveni. Dacia nu este front-runner acum pe electric, dar mizează momentan pe motorizările pe GPL.

Nu trebuie să uităm că la Mioveni noi producem acum cele mai mari maşini şi putem spune că vom avea acele joburi în România şi peste 100 de ani“, a spus Denis Le Vot, vicepreşedinte executiv în cadrul Grupului Renault, CEO pentru Dacia şi Lada.

Dincolo de trecerea la motorul electric, miza platformei o reprezintă adaptarea la cererea mondială, în con­diţiile în care activitatea uzinei depinde şi de com­ponentele produse acolo, nu doar de maşini.

Spre exemplu, la finalul anului 2020 Dacia produsese 5 milioane de maşini începând cu anul 1999 de la preluarea de către Renault la care se adaugă 4 milioane de cutii de viteze, 2,5 milioane de motoare, 15 milioane de elemente de şasiu alături de lansarea în producţie a noului motor de 1,0 litri TCe.

Spre comparaţie, tocmai pe fondul electrificării industriei auto, cei de la Continental au închis o mică unitate de producţie din Arad şi au mutat activitatea în judeţul Satu Mare, la fabrica de la Carei în condiţiile în care cererea mia mare pentru maşini electrice schimbă structura şi volumele pieţei.

Viitoarele modele electrice Dacia vor fi realizate pe platforma CMF-B EV care va fi lansată de Renault în 2024 odată cu noul model Renault R5 electric.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax