Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dacian Cioloș a depus lista miniștrilor propuși. Declarații: Nu eu o să-i creez o majoritate lui Florin Cîțu, că nu e treaba mea

Publicat

Premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș, a depus lista de miniștri pentru viitorul Guvern și a făcut o serie de declarații legate de programul de guvernare propus. 

”Am depus o listă de miniștri pentru un Guvern monocolor ancorat în actuala structură. Avem nevoie de oameni care să răspundă rapid nevoilor politice și să își asume provocările politice care urmează.

Nu ne permitem să mai pierdem nici o secundă, avem nevoie de un Executiv capabil să-și asume deciziile” a spus Cioloș.

Principalele declarații ale lui Dacian Cioloș:

Programul nostru poate să pară dur, dar e necesar pentru că e nevoie de măsuri excepționale.

Deja e prea târziu și vedem că mor zilnic sute de oameni și trebuie să ne pregătim de criza energetică ce poate să lovească oamenii.

Nu e momentul de jocuri politice. Decizia noastră e cea care avantajează pe toată lumea și politic, și economic.

Am încercat să negociem o majoritate politică înainte de a ajunge la acest moment. Nu putem ști dacă un Guvern are sau nu susținere decât la vot și de aceea suntem în acest moment.

Nu eu o să-i creez o majoritate lui Florin Cîțu, că nu e treaba mea. Eu vin cu un proiect de guvernare când PNL n-a făcut nici măcar o propunere de premier.

Noi am încercat până în ultimul moment să fim deschiși la discuții și să găsim variante, de-acum înainte mergem cu acest proiect, vom vedea votul și de a doua zi vă vom anunța ce avem de făcut, modul în care abordăm lucrurile.

Vrem să aplicăm certificatul verde pentru acele categorii profesionale care intră în contact cu populația, e vorba de sănătatea oamenilor. Nu cred că ați văzut vaccinare obligatorie nicăieri.

Suntem conștienți că dacă acest guvern va trece va fi fragil, dar asta nu înseamnă să nu facem propuneri. Măsurile pe care le-am propus sunt cele pe care le-am propus și discutat la sfârșitul anului trecut și cu partenerii noștri de coaliție, nu e nicio surpriză.

Miniștri propuși

Din cabinetul Cioloș fac parte aproape toți foștii miniștri USR din guvernul Cîțu: Dan Barna la Externe, Stelian Ion la Justiție, Cristian Ghinea la Fondurile Europene, Cătălin Drulă la Transporturi, Claudiu Năsui la Economie, Ioana Mihăilă la Sănătate.

Singurul ministru care își pierde postul este Ciprian Teleman, înlocuit de Monica Berescu la Ministerul Cercetării.

Alte portofolii grele sunt adjudecate de Ionuț Moșteanu (Ministerul Dezvoltării), fostul prefect Alin Stoica (Interne), Cristina Prună (Energie), europarlamentarul Dragoș Pîslaru (Finanțe), Nicu Fălcoi (Apărare) și Mihai Goțiu (Mediu).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax